19
Mayıs
2024
Pazar
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

İYİ BİR BÜROKRAT HAYATA NASIL BAKMALI?..

İstanbul Altın Borsası (İAB) Başkan Vekili Osman Saraç, "İyi bir bürokrat hayata nasıl bakmalı?" sorusunun cevabını yanıtladı.

Zaman Gazetesi'nden Günseli Özen Ocakoğlu'na konuşan İAB Başkan Vekili Osman  Saraç, "İyi bir bürokrat hayata nasil bakmali ve nasıl olmalı?" sorusunun cevabını yanıtladı.

Osman Saraç, 'İyi bir bürokrat hayata nasıl bakmalı?' soruma şu cevabı veriyor: "Bürokrat, ormanı ve ağacı iyi görendir. Bunu yapan yönetici, yürütme ve yasama için iyi bir kaynak, halk için de iyi bir bürokrattır.

İyi bürokrat metodolojiyi kullanabilmeli, hayatını ve zamanını yönetebilmeli ve çalıştığı kurumun değerlendirmesini iyi yapabilmelidir. Bunları yapabilen iyi bürokrattır ve varlığı az bulunan, altın değerindeki kişidir. İyi bürokrat sorunları çözmeye çalışır. Kurumun başında olmak bazen sizi bir yere götürmeyebilir.

Çalışma arkadaşlarınız içinde delegasyon yaptığınızda kurumu iyi bir yere taşıyabilirsiniz. Bir kişi üzerinden hareket ederek ilerleyen kurumlar, o kişiyi parlatır, kurumu parlatamaz. Başkalarının da süreçlere katılmasını sağlamak gerek. Sürece dahil olanlar üretmeye başlar. Elmas projesine başladığımızda bazı arkadaşlarımızı ikna etmek zorunda kaldık. Başarı için önce gönülsüz arkadaşların kafasındaki olumsuzluğu çözdük."

Günseli Özen Ocakoğlu - Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 21:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?