3
Mayıs
2024
Cuma
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Aşk iddiası savcıyı yaktı

Trabzon'da zabıt kâtibiyle aşk yaşadığı öne sürülen savcı İbrahim K. hakkında soruşturma açıldı. Savcı açığa alınırken, başka bir ilçeye gönderilen zabıt kâtibinin eşine boşanma davası açtığı öğrenildi.

Trabzon'da görevli savcı İbrahim K.'nin, zabıt katibi A.C.'yle aşk yaşadığı iddiası ortalığı karıştırdı. Zabıt kâtibinin eşi N.C., Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyet dilekçesi verdi. Soruşturma açıldı; savcı görevden alındı. Zabıt kâtibi ise başka ilçeye gönderildi. Sürmene ilçesinde yaklaşık 1.5 yıldır savcı olarak görev yapan evli ve bir çocuk babası İbrahim K. ile zabıt kâtibi A.C.'nin sık sık görüştüğü dedikodusu yayılmaya başladı. İddiaya göre A.C.'nin eşi N.C. görüşmeleri öğrendi ve savcılığa gelerek İbrahim K. ile tartıştı. N.C. daha sonra Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na, savcı İbrahim K. hakkında şikâyet dilekçesi verdi. Dilekçe üzerine olaya el koyan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Müfettişi Cevat Gül, soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savcı İbrahim K. görevinden alınırken, zabıt katibi A.C. ise başka bir ilçe adliyesine tayin edildi. Ayrıca katip A.C., tüm bu gelişmeler yaşanmadan bir süre önce boşanma davası açtı.

'İLİŞKİLERİNE YARDIMCI OLDUM'

Kâtip C. ile herhangi bir ilişkisi olmadığını savunan savcı İbrahim K., "A.C. eşi N.C ile sürekli tartışıyor, dayak yiyordu. Personelim olduğu için sorunlarını bana anlatıyordu. Kendisine bu konuda yardımcı olmaya çalışıyordum. Hatta bir gün yine eşiyle kavga etti ve bana geldi. Ben de bunun üzerine eşi N.C.'yi savcılığa çağırdım. 'Aile düzeninizi neden bozuyorsunuz? Mutlu bir şekilde geçinmeye çalışın' gibi nasihatlerde bulundum. Eşi 'Boşanma davası açarsan sizi şikâyet ederim' diye kadını tehdit etmiş. Boşanma davası açınca da iftiralarla dolu bir dilekçe ile beni şikâyet etmiş" diye konuştu.

Murat Alhan - Sabah
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 22:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?