29
Mayıs
2024
Çarşamba
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Akman'a ilk dava gurbetçiden

RTÜK Başkanı Zahit Akman hakkında Almanya’daki ilk dava bir gurbetçi vatandaştan geldi. Akman’ın bir zamanlar yöneticisi olduğu OFWG Kooperatifi’ne bin 649 Euro’sunu kaptıran gurbetçi, alacak davası açtı. Köln Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan alacak davasında Akman ve ve Kooperatif Başkanı Abdullah Özer’den bu paranın tahsil edilmesi isteniyor. Akman hakkındaki ceza soruşturması Frankfurt Başsavcılığı’nca yürütülüyor. Akman OFWG Kooperatifi dosyasında “dolandırıcılık ve hileli iflas” suçlamasıyla, “şüpheli” sıfatıyla soruşturuluyor.

’Mağdurlar gelsin’ dedi


Davayı açan gurbetçinin avukatı Oğuz Sarıkaya VATAN’a yaptığı açıklamada, müvekkilinin ismini açıklamak istemediğini söyledi. Avukat Sarıkaya OFWG Kooperatifi’nin 1600 gurbetçiden 8-12 milyon Euro para topladığını ve bu paraların buharlaştığını belirterek “Kooperatif iflas etti ve yöneticileri ortadan kayboldu. RTÜK Başkanı Zahit Akman ve Kooperatif Başkanı Abdullah Özer’in adresleri, mal varlıkları belli. Ayrıca Zahit Akman, yaptığı basın açıklamalarında kooperatifle ilgili kimsenin mağdur olmadığını, mağdur olan varsa kendisine gelmesini istedi. Biz de kendisine yöneldik, şahsi alacak davası açtık” dedi.

59 müvekkilim sırada

Avukat Sarıkaya 59 müvekkili için de şahsi alacak davası açmaya hazırlandığını belirterek “Her bir müvekkilimin 4 ile 6 bin Euro arasında alacağı var. Ortalama 5 bin Euro’dan 60 kişi 300 bin Euro’luk alacak davası eder” dedi. Avukat Sarıkaya, Akman’ın mal varlığına tedbir konulmasını talep edip etmediğine ilişkin ise “Bu konuda açıklama yapmak istemiyorum” yanıtını verdi.

Akman hakkındaki ceza soruşturmasının da yakında bitmesini beklediklerini ifade eden Avukat Sarıkaya “Müvekkilim o soruşturmadaki mağdurlardan biri. Savcılık tüm mağdurları tespit etti ve yakın bir zamanda ceza davasının açılmasını bekliyoruz” dedi.

Deniz Feneriyle başladı


Akman ile Kanal 7 yöneticilerinin ismi ilk kez Almanya’daki Deniz Feneri davasıyla gündeme gelmişti. Daha sonra CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, Akman hakkında bir dizi iddiada bulunmuştu. Ancak bu iddiaların tümü Akman tarafından reddedilmişti.

Vatan
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?