31
Mayıs
2024
Cuma
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Bakan eski bürokratı çıktı

CHP’nin atv ve Sabah’ın Çalık Grubu’na satışıyla ilgili Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesi geçen Salı günü TBMM’de reddedildi

Gensoru görüşmeleri, eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın yeniden parlamenter olduktan sonra ilk kez Meclis kürsüsüne çıkmasına da vesile oldu. 1,5 yıl Başbakanlık yapıp, 3,5 yıl denetlenen tek Başbakan olduğunu, Yüce Divan’da yargılandıktan sonra yeniden milletin isteğiyle TBMM’ye döndüğünü anlatan Yılmaz, dokunulmazlık zırhından çıkmaları halinde AKP’lilerin ne yapacağını merak ettiğini söyledi. 

Yılmaz, kendisinden önce hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’i eleştirmeyi de ihmal etmedi. Ekren’in bankaların bilançolarındaki iyileşmelerden bahsettiğini ve bunu hükümetin başarısı olarak sunmaya çalıştığını ifade ederken, “Türkiye’deki hiçbir kamu bankasının kurulduğundan beri hiçbir dönemde vermediği krediler söz konusudur. Biraz önce Başbakan Yardımcısı’nın burada yarı devlet adamı, yarı bürokrat üslubuyla yaptığı konuşmayla örtülemeyecek kadar şüpheyi mucip durumlar söz konusudur” dedi. Kendisi için kullanılan “yarı bürokat yarı devlet adamı” tanımlamasına takılan Ekren, gensorunun reddedilmesinin ardından soluğu Yılmaz’ın yanında aldı. Yılmaz’a, “Benim için yarı bürokrat yarı devlet adamı dediniz. Merak ettim acaba bunu bilerek mi söylediniz?” diye sordu. Yılmaz, Başbakan Yardımcısı’nın bu sorusu üzerine, sözlerine alındığını ve tartışmaya geldiğini düşünerek ilk anda gerildi. Ekren’in daha sonraki sözleriyle, Yılmaz, şimdi Başbakan Yardımcısı olarak karşısında duran kişinin aslında eski bir bürokratı olduğunu öğrendi.

1997’de Vakıfbank Genel Müdürlüğü yapan Ekren, Yılmaz’a, “Ben aslında sizin döneminizin bürokratıyım” dedi. Yılmaz, Ekren ile geçen bu diyaloğunu daha sonra kurmaylarına “Meğer Nazım Bey bizim dönemimizde bürokratımızmış. Anlattığına göre yükselmesini de o dönem biz engellemişiz” sözleriyle aktardı.

Vatan
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 13:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?