19
Mayıs
2024
Pazar
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Bakanlık devreye girdi

Askerlikten muaf olmak için sahte çürük raporu aldığı iddia edilen Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında, Milli Savunma Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Günlerdir haber olan ve hâlâ çürük raporu almak için uğraştığı ileri sürülen Eminağaoğlu hakkında bir işlem başlattınız mı?" şeklindeki soruya, "Konu bakanlıkta inceleniyor. Bir neticeye ulaşıldığı zaman açıklanacaktır." diye cevap verdi.

Bakan Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç'la birlikte, yeni atanan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ü ziyaret etti.

DEÜ hakkında övgü dolu sözler sarf eden ve İzmir'de vali olarak görev yaptığı dönemde kurulduğunu hatırlatan Gönül, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gönül, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'yla ilgili işlem yapılıp yapılmadığı yolundaki soru üzerine, konunun incelendiğini vurguladı.

Eminağaoğlu'nun askere gitmemek için çürük raporu aldığı şeklindeki tartışmalarla ilgili soruya Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise geçen gün Samsun'da, "Askere almayla ilgili işlere Adalet Bakanlığı değil, Milli Savunma Bakanlığı bakar." demişti.

cha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 08:09:28
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 08:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet tiflis IP: 88.232.87.xxx Tarih : 1.10.2008 14:27:08

İnanın aklıma ülkedeki işçi-memur-emekli v.s için dernek-sendika falan geliyorda bir türlü bağımsızlığından taviz vermediğimiz yargı kurumunun yarsav gibi bir derneği ne amaçla kurduğu yatmıyor.Bizde alttaki duruyorda üstteki durmuyor diye söz ünü çağrıştırıyor.Buraya üye olmakla refah düzeyi kollanacaksa memurların sendikası var ve bildiğim kadarıyla memur sınıfındalar.Üstelik yargı kendisinden başka bir yere bağlı da değil bu nedenle olsa olsa bu dernek yargı içinde hak ve statü belirleme fonksiyonuna yönelik etki bakımından işlev görebilir ki bu da bir nevi bağımsızlığın içeride dışarıda başka başka anlamı olabileceğidir.Maazallah eğer dernek üye olanla olmayanın kaydına sahipse vay gele bağımsız yargıya,yok eğer böyle bir kayıt yokta kurum bireyleri otomatikman üyeyse yine vaygele bize,dernek kimi kime karşı esirgeyecek acaba. yok eğer bunların hiçbiri değilse başkanı üzeri nden vukubulmakta olan olumsuzluğu önleyelim ve kamuoyu da yargıya artık teskeresini verip işinin başına döndürsün.Bir çürük raporu vardı sağlam denildi şimdi yine çürükmüş sağlam için uğraşılıyor deniliyor.allah aşkına şu rapor nolacaksa olsunda hem biz hem yargı hemde askerler rahata kavuşalım.bu kadar bilgi kirliliği ile adalet mefhumu ve idarecilik birarada olurmu kardeşim.lütfen..istirham ederim.