29
Mayıs
2024
Çarşamba
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Bebeklerini bile sigortalatmış

Emeklilik yaşını yükselten Sosyal Güvenlik Yasası yürürlüğe girmeden önce binlerce aile bebekleri dahil çocuklarını sigortalı yaptırmış, Sosyal Güvenlik Kurumu da erken emeklilik fırsatından yaranlanmaları için bu şekilde hileyle sigortalı yapılan 1 milyon 400 bin çocuk için inceleme başlatmıştı. Yapılan incelemede her gün yeni bir şok yaşanıyor. Önceki gün Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Veysel Günel’in bu şekilde 5 ve 12 yaşındaki iki oğlunu sigortalattığı belirlendi. Dün de Pendik ve Karabük’teki Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan üst düzey personel ile diğer çalışanların kendi çocuklarını ve yakınlarını sigortalattığı ortaya çıktı. Ankara, Pendik ve Karabük’te ortaya çıkan bu suistimalin diğer illerde de gerçekleşmiş olabileceği ihtimali üzerine müfettişler tüm Türkiye’de bütün kayıtları mercek altına aldı.

‘İnceleyip gereğini yaparız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise SGK Başkan Yardımcısı Veysel Uyar hakkındaki iddialarla igili “Olayı araştıracağım ve arkadaşımızla da konuşacağım.

Eğer iddialar basında yer aldığı gibiyse gereğini yaparız. Kendisiyle konuşuruz, gerekli incelemeyi de yaptırırız ve muhtemelen pazartesi günü de kamuoyuna bir açıklama yaparız” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emsalsiz2002 IP: 85.96.252.xxx Tarih : 22.09.2008 18:01:44

en başta kendileri içinde gereğini yapsınlar daha bu yasa çıkmada bu yasanın çıkacağı nasıl duyuldu ve o arada kaç bin kişi yaptı bu hileyi yapanlar hangi partiye yakın isimlerdi araştırın