20
Mayıs
2024
Pazertesi
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Boğaz Köprüsü satılmıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararına göre bu yılsonuna kadar ilana çıkması gereken köprü ve otoyol özelleştirmesinin 2009 yılına kalabileceğini açıkladı. Kilci, "TBMM'de bekleyen tasarı nedeniyle 2009'a sarkabilir. Gerekirse ÖYK kararı yenilenir" dedi.

Kilci, otoyol ve köprülerin özelleşmesi için ilgili yasanın TBMM'den geçmesi gerektiğini belirterek, "Yasa Genel Kurulda onaylandıktan sonra herhalde bir tekrar değerlendirme yapmamız gerekecek. Yasa henüz Genel Kurul gündeminde. Bu yıl içerisinde çıkarılır veya önümüzdeki yıla sarkar diye bir öngörüde bulunmak zor. Meclis gündemini de dikkate aldığınızda herhalde 2009'a da sarkabilir" dedi.

ÖYK kararının bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkılmasını öngördüğünün anımsatılması üzerine Kilci, Meclis'teki tasarının durumuna göre ÖYK kararını tekrar ele alabileceklerini ifade etti.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ SATIŞA ÇIKMAYACAK


Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu, Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu, Toprakkale-İskenderun Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu, Boğaziçi Köprüsü, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu özelleştirme kapsamında bulunuyor.

Otoyollarda 25 yıllık imtiyaz devri söz konusu olacak. Rekabet Kurulu'nun koyduğu şart nedeniyle satışta Boğaziçi Köprüsü dışarıda bırakılacak. Kalan bütün otoyolları, Fatih Köprüsü dahil tek bir paket olarak özelleştirilecek.

Boğaziçi Köprüsü'nün satılması için birinci ihalenin tamamlanması, devir işleminin gerçekleşmesi ve bir süre işletimin gözlenmesi beklenecek.

Otoyol özelleştirmesinde mali ve teknik yeterlilik aranacak. İhaleye katılacak şirketlerin otoyol inşaatı gerçekleştirmiş olması gerekecek.

ANKA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 13:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?