30
Mayıs
2024
Perşembe
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Ceza müdüre kesildi

Hürriyet’te dün Şükrü Küçükşahin köşesinde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran’õn Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’nde YİBO yurtlarında kalan 12’si Alevi 28 kız öğrencinin okul yolunda taciz edilmesiyle başlayan olaylarla ilgili tartıştığını yazdı.

Küçükşahin, AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda İşbaşaran’ın, Karakoçan Milli Eğitim Müdürü’nün servis aracı vermeyerek destek olmadığı kızlarla ilgili, Kaymakam Erdinç Yılmaz’ın "Sayın milletvekilim 28 öğrencinin 12’si Alevi. Bunların devlete bakışını zaten biliyorsunuz" dediğini, tüm bu yaşananları anlattığı Bakan Atalay’ın "Bir dilekçe verin, konuyu inceleyelim" sözleri üzerine tartışmaya girdiğini kaleme aldı. İşbaşaran, dün Küçükşahin’in yazdıklarının doğru olduğunu belirterek, Karakoçan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafez Kaya’nın görevden alındığını söyledi. İşbaşaran, "Bu sabah (dün) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından arandım. Milli Eğitim Müdürü Yafez Kaya’nın görevden alındığı bildirdiler. Kaya’nın yerine Süleyman Bulduk atandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tasarrufunu olumlu ve doğru buluyorum. Şimdi İçişleri Bakanlığı’nın kaymakamla ilgili tasarrufunu bekliyorum. Böyle hassas bir yerde görev yapan bir kaymakam böyle konuşamaz, bu olayın takipçisi olacağım" dedi.

Kaymakam: Söylemedim Bu arada Karakoçan Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İşbaşaran’a böyle bir söz söylemediğini, söyleyemeyeceğini, Karakoçan’daki bütün Alevilerin de kendisini çok sevdiğini anlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 17:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?