19
Mayıs
2024
Pazar
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Dil bilen hukukçu bulamıyoruz

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Avrupa Birliği (AB) müktesebatını Türkiye'ye taşıyacak düzenlemeler sırasında en fazla sıkıntının müzakereleri yapacak hukukçuların yabancı dil sorunu olduğuna dikkat çekti.

Bakan Şahin, "Çok az yabancı dil bilen hukukçu arkadaşımız var. Yetişmiş, yabancı dil bilen, uluslararası mevzuata vakıf hukukçulara ihtiyacımız var." dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, dün Okan Üniversitesi'nin 2008-2009 Akademik yılı açılışına katılarak bir konuşma yaptı. Şahin, hukuk fakültelerini bitiren öğrencilerin yabancı dil bilmemesinin kendi karşısına da çıktığını belirtti. Avrupa Birliği katılım sürecinin devam ettiğini hatırlatan Adalet Bakanı Şahin, AB ile müktesebat çerçevesinde çağdaş hukuku Türkiye'ye hakim kılma çabası içinde olduklarını dile getirdi. Yargı alanında 2 önemli faslın devam ettiğine dikkat çeken Şahin, bu alanda en büyük sıkıntılarının müzakerelere katılacak yabancı dil bilen hukukçu bulmak olduğunu belirtti. Şahin, "Nitelikli ve özellikle yabancı dil bilen hukukçulara ihtiyacımız var. Çok az yabancı dil bilen hukukçumuz var. Ben hukukçularımızın bir yabancı dile ihtiyaç duyması keyfiyetinin önümüzdeki günlerde çok daha artacağına inanıyorum. İşadamlarımız yurtdışından işler alıyorlar, Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye giriyor, birçok hukuk ihtilafları çıkıyor, tahkim davaları oluyor. Buralarda görev yapacak, işadamlarımıza yol gösterecek, onların hukukî bakımdan mağduriyetlerini önleyecek, yetişmiş, yabancı dil bilen, uluslararası mevzuata vâkıf hukukçulara ihtiyacımız var." diye konuştu. Okan Üniversitesi'nin yabancı dil bilen hukukçu yetiştirme konusunda önemli adımlar attığını belirten Bakan Şahin, cehaleti, geri kalmışlık zincirini ve terörü eğitim ile aşacaklarını vurguladı.

Bakan Şahin, Metris Cezaevi'nde gördüğü 'işkence ve kötü muamele' sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Engin Ceber'in ölümüne ilişkin bir soru üzerine, Adalet Bakanlığı'nın sorumluluğunun ceza infaz kurumlarındaki olumsuz eylemlerle ilgili olduğunu, önceki safhanın emniyeti ilgilendirdiğini anlattı. Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın müfettiş görevlendirdiğini ve olayın incelendiğini, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nda karşılıklı iddialarla ilişkili müracaatlar bulunduğunu belirtti.

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 19:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?