20
Mayıs
2024
Pazertesi
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Evli dereceli kaymakamlar

62 yeni kaymakam  törenle görev yerlerine atanırken, dönem birincisi Şener Çağlar ile dönem üçüncüsü Ayşe Şeyda Çağlar, bir haftalık evli çıktı.

Kazandıkları kaymakamlık sınavının ardında gördükleri kursu başarıyla bitiren ikisi kadın 62 yeni kaymakam dün görev yerlerine atandı. Genç kaymakamlardan telefonların ve kapılarının her zaman halka açık olmasını isteyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, işkence ve kötü muameleye geçit verilmemesi gerektiğini de söyledi. Bakan, "Hukuk devletinde keyfiliğe yer yoktur. Hiçbir şekilde işkence ve kötü muameleye, müsamaha etmemize imkân yoktur. Kamu gücünü kullanan herkes yasalara uygun davranmk zorundadır. Aksi bir davranış şekline girenler yasal çerçevede mutlaka karşılığını göreceklerdir. Bu konuda genç kaymakamlardan gerekli hassasiyetleri göstermelerini bekliyorum" dedi.

Isparta'nın iki ilçesine atandılar

Kursu başarıyla bitiren dönem birincisi Şener Çağlar Isparta'nın Atabey ilçesine, ikincisi Bahadır Yörük, Bolu'nun Dörtdivan ilçesine, dönem üçüncüsü Ayşe Şeyda Çağlar ise Isparta'nın Gönen ilçesine atandı. İkisi de İstanbul Üniversitesi mezunu olan dönem birincisi Şener Çağlar ile dönem üçüncüsü Ayşe Şeyda Çağlar'ın, kura çekiminden bir hafta önce evlendiği ortaya çıktı. Kursta tanıştıklarını söyleyen Şener Çağlar, "Heyecanlı ve mutluyuz. Sıkıntı yaşacağımızı sanmıyorum" dedi.

memurlar.net
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 10:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?