19
Mayıs
2024
Pazar
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Her fırsatta konuşacağım

Abant Platformu’nun toplantısında “12 Eylül ve demokratikleşme” konusunda yaptığı konuşma nedeniyle hakkında inceleme başlatılan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, eleştiriler karşısında, “Ben yine her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgür toplum konusunda konuşacağım. Onların beklediği anlamda uslanmayacağım” dedi.

Akpınar, kendi adına oluşturduğu internet sitesinde de eleştirilere uzun bir yazıyla karşılık verdi.

‘Küfür eden de oldu’

Çok sayıda tepki aldığını belirten Akpınar, “Yüz yüze görüşmelerden ve telefon edenlerin tamamından destekler mahiyette sözler işittim” dedi. Hakaret ve küfürlü tepkiler de bulunduğunu kaydeden Akpınar, “Bunların var olması bizi doğru bildiğimiz yoldan çeviremez” diye konuştu. Gönderdiği yazıdan dolayı Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi’yi de eleştiren Akpınar, kendisinin her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgür toplum konusunda konuşacağını belirtti. Akpınar, şöyle devam etti:

“Onların beklediği anlamda uslanmayacağım. Çünkü inancım odur ki; bu ülkede insanımıza huzur, mutluluk ve refah getirebileceksek, sosyal barışı tesis edebileceksek, bu ancak tam demokrasi ile olur. Bu iş ise sadece hükümetin ya da birkaç siyasi partinin değildir. Herkes demokrasi yapısına bir tuğla koymalıdır. Ben inanıyorum ki, ülkemiz çok fazla zaman geçmeden (ümidim en geç 2014) tam demokrasiye kavuşacaktır. Birkaç sözüm de benim gibi düşünenlere olacak: Hayatları darbe planlamak ya da darbeden nemalanmak üzerine kurulu faşistleri ikna edemeyeceğimizi de bir kenara not edelim.”

 

...
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 16:17:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?