27
Mayıs
2024
Pazertesi
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

İl Sağlık'ta deprem!

İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar görevden alındı. Bakar’ın Sağlık Bakanlığı politikalarını eleştirdiği için görevden alındığı öne sürüldü. Bakar’ın görevden alınmasına tepki olarak 20 başhekim, 20 sağlık grup başkanı, 6 müdür yardımcısı ve 3 şube müdürü de istifa etti.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini 2002’den beri yürüten Dr. Mehmet Bakar, dün bir basın toplantısı düzenleyerek görevden alındığını açıkladı.

Bakar’ın, Sağlık Bakanlığı politikalarını eleştirmesi ve bazı AKP milletvekillerinin isteklerini yerine getirmemesi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın ortak kararıyla görevden alındığı öne sürüldü. Bakar’ın görevden alınmasına tepki olarak 20 başhekim, 20 sağlık grup başkanı, 6 müdür yardımcısı ve 3 şube müdürü de istifa etti.

Bakar’ın İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısına aralarında başhekim, sağlık grup başkanları ve ilk sağlık müdürlüğü personelinin bulunduğu yaklaşık 400 kişi katıldı. Veda konuşmasında göreve vekâleten getirildikten sonra 3.5 yıl boyunca Ankara’da kaydının olmadığını ve kadrosunun daha önce görev yaptığı Haseki Hastanesi Başhekim Yardımcılığı’nda göründüğünü anlatan Bakar, “Bu ayrılışın kökünü oradan bulursunuz” diye konuştu.

‘Kurşun asker değilim’

Kendisine üst görevler teklif edildiğini ancak kabul etmediğini belirten Bakar, şunları söyledi:

“Hudut sahiller genel müdürlüğü ile müşteşar yardımcılığı teklif edildi. O üst görevlerin bonusu da konuşmamamdı. Kimse irademe, davranışıma, konuşmama ipotek koyamaz, ben özgür bir insanım. Ben kurşun asker değilim ki! Niye muhalefet etmeyeceğim? Niye doğruyu söylemeyeceğim? 6.5 yıldır yöneticilik yaptım, bundan niye rahatsız oluyorsunuz?”

Zaman zaman Bakan Akdağ’la ters düştüklerini ifade eden Bakar, “Yıllık 2 katrilyonun döndüğü bir teşkilatı demir yumrukla yönettim, çıt çıkmadı” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İl Sağlık Müdürlüğü 6,5 yıl boyunca çok temiz çalıştı. Hiç kimseyi bu alana sokmadık. Hiçbir başhekim arkadaşımı kimse rahatsız edemedi. Her işimde adaleti gözettim. En tepedeki kişi beni özel kalemi vasıtasıyla aratarak Şile’deki bir kadın doğum uzmanını İstanbul’a aldırmamı istedi. Ama bunun karşılığında Zeynep Kamil Hastanesi’nden biri, her gün 70 kilometre yol gidecek ve beni sorumlu tutacaktı. Ama ben haksız atama yapmadım.”

Ayna hediye edildi

Haseki’de sorun yaşadığı takdirde memuriyet görevinden istifa edeceğini açıklayan Bakar, “Kırgın mısınız?” sorusu üzerine, “Kimsenin bize teşekkür etmesi için hizmet etmedik.

14 yıldır açılmayan bir hastanenin açılışında başhekim dahil herkese teşekkür edilirken bize teşekkür edilmedi” dedi.

Konuşmasının sonunda istifa dilekçesi veren yöneticilere hizmete devam etme çağrısı yapan Bakar, “İnşallah birileri için bu tepkiniz ulu orta hareket edilmeyeceğinin ölçütü olur” dedi.

Toplantı sonunda tüm sağlık grup başkanları adına Bekir Necati Şimşek, “Yaptığı hizmetlerle aynaya bakabilecek bir yüzü olduğu için ayna vermek istedik” diyerek Bakar’a bir ayna hediye etti. Bakar’la vedalaşan bazı personelin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
 

Ayşegül A. Atakan - Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 15:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yavuzyiğit IP: 88.250.4.xxx Tarih : 1.07.2009 16:46:40

sayın müdürüm DİK DURUŞUNA boyun eğmedin için teşekürler