20
Mayıs
2024
Pazertesi
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Kamu-Sen'de başkanlık yarışı

Kamu-Sen'in 3. Olağan Genel Kurulu'nda, genel başkanlık için 3 isim yarışacak.

Konfederasyonun, 29-30 Martta, Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek genel kurulunda, 413 delege, konfederasyonun yeni yönetimini belirlemek için oy kullanacak.

Genel başkanlık için mevcut Genel Başkan Bircan Akyıldız, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ve eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan aday olacak.

Bircan Akyıldız, konfederasyonun mevcut yönetiminin bilgi, beceri ve tecrübesiyle kamu çalışanlarının haklarının korunup, geliştirilmesi konusundaki sorumluluğu bir süre daha taşımasında yarar gördüklerini dile getiren Akyıldız, mevcut yönetimde büyük bir değişiklik yapmadan yola devam etme niyetinde olduklarını belirtti.

Demokrasinin bir gereği olarak adaylıkların normal olduğunu ifade eden Akyıldız, delegelerin tercihinin kendilerinden yana olacağını düşündüklerini kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel de genel kurulda, genel başkanlık için aday olacağını bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen'in ilke ve prensipleri olan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Güzel, bu tür yapılarda zaman zaman kan değişimine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Türk Eğitim-Sen eski Genel Başkanı Şuayip Özcan ise görev süresi içinde Türk Eğitim-Sen'in yetkili sendika ve ülkenin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Bu yapının arkadaşları tarafından sürdürüleceğine inandığı için sendikadaki görevini bırakma kararı aldığını dile getiren Özcan, "Burada sağladığım deneyimle 3 yıl da Türkiye Kamu-Sen'de hizmet vermek istiyorum. Bu görevi yapabileceğimize inandığım için de genel başkanlığa aday olacağım" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:05:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?