23
Nisan
2024
Salı
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Karabük Valisi merkeze alındı

Eski Karabük Valisi Cemalettin Sevim'in merkeze alınmasının ardından yürütmenin durdurulması için Danıştay'a açtığı davayı kazanması nedeniyle Vali Can Direkçi'nin merkeze alındığı bildirildi.

Direkçi, düzenlediği basın toplantısında, Resmi Gazete'de 28 Eylül 2006'da yayımlanan atama kararıyla Sevim'in yerine kentte görevlendirildiğini, bunun ardından da merkeze alınan valinin yürütmenin durdurulmasına yönelik Danıştay'a dava açtığını söyledi.


Danıştay 5. Dairesi'nin esastan görüştüğü davayla ilgili 13 Mayıs 2008'de Sevim'in göreve iadesine karar verdiğini anlatan Direkçi, şöyle dedi: “Sevim'in başvurusu üzerine Danıştay yürütmeyi durdurmuştu. Ancak, o sırada Sevim, bakanlığa dilekçeyle müracaat ederek merkez valisi olarak görevlendirilmesine devam etmek istediğini belirtti. Bakanlık da talebi kabul etti. Bu sırada dava Danıştay'da esastan görülmeye devam etti. Ardından Sevim'in lehine sonuçlandı. Yasal süreç içerisinde de bakanlığa Sevim'den merkezde kalmak istediğine yönelik başvuru gelmeyince merkeze alındım. Sevim'in de göreve iadesi gerçekleştirildi. Kentteki görevim süresince güzel işler başardığımıza inanıyorum. Halkımızın, birlik ve beraberlik içinde bu güzellikleri daha da yukarılara taşıyacağına eminim. Bu makamlarda görev yapmak gurur vericidir ama bu makamlar bir nöbet yeridir. Bu nöbeti en iyi şekilde tutmaya çalıştık.”

Basın toplantısından sonra Karabük Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Karabük Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Valilik bahçesinde ortak bir basın açıklaması yaparak, Vali Direkçi'nin Karabük Valisi olarak yeniden atanması için kampanya başlatmayı düşündüklerini kaydettiler.

MERKEZDE KALMAK İSTİYORUM

Vali Sevim, adres değişikliği nedeniyle mahkemenin kararının kendisine ulaşmadığından merkezde kalmak için yasal sürede müracaatta bulunamadığını belirterek, şöyle konuştu: “Karabük'e dönmek istemiyorum. Mahkeme kararı bana tebliğ edilmedi, davayı kazandığımı bakanlıktan öğrendim. Şu anda rahatsızım. Emekliliğime 3 ay kaldı, merkez valisi olarak kalmak istiyorum. Dün bakanlığa merkezde kalmak için tekrar dilekçe gönderdim. Kente tekrar gitmeyi düşünmüyorum.”

AA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 17:04:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?