30
Mayıs
2024
Perşembe
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Koltuğunu, fıkra anlatarak devretti

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı’nı Prof. Ali Birinci’ye törenle devreden Prof. Yusuf Halaçoğlu, bir devlet fıkrası anlattı.

Prof. Ali Birinci, Prof. Yusuf Halaçoğlu’ndan görevi devralırken samimi şekilde kucaklaştı. 

Halaçoğlu’nun fıkrası şöyle: “Valide Sultan, bir isteğini yerine getirmeyen Şeyhülislam’a ‘Sultan’ın istediğini yerine getirmediniz, yarın görevden alınırsınız’ dedi. Şeyhülislam da, ‘Devlet adamının ayakkabıları her zaman elinde olmalıdır’ yanıtını verdi.”

Hiçbir makamı kimseye baki görmemek gerektiğini belirten Halaçoğlu, “İster istemez olaylar sizi belli bir siyasi platforma da çekiyor. Dünyada gelişen olaylar tarihten ilgisiz olamaz. O sebeple bir takım olaylara girmek zorunda kalırsınız. Bazen hoşa gidersiniz, bazen gitmeyebilirsiniz. Ama, yaptığınız işlerden hiçbiri ilmin veya ona dayalı belgelerin dışında olamaz. Hamasi bir takım bilgiler vermek bizim için mümkün değildir” diye konuştu.

Sorular üzerine, görevden alındığını tatildeyken basından öğrendiğini belirten Halaçoğlu, “Olmasa daha güzel olurdu. O da önemli değil. Tatilde olması veya burada olması sözlerimi değiştirmezdi” ifadesini kullandı. 

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 16:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?