30
Mayıs
2024
Perşembe
BÜROKRASİ-BÜROKRAT

Rüşvet almadığı için sürüldü

Bakırköy Adliyesi'nde rüşvet çarkı kurdukları gerekçesiyle 24 memur hakkında dava açıldı. Ancak sanıklardan 25 yıllık memur G.V.'nin harcamalarıyla ilgili gösterilen delillerde önemli bir hata yapıldı.

Aldığı banka kredisinin tarihi yanlış yazılınca, kazancından fazla harcama yapmış gibi göründü. Devlet memuru eşi ve çocukları İstanbul'da yaşamasına rağmen dava yüzünden Samsun'a sürülen G.V. rüşvet almadığı için bazılarını rahatsız ettiğini savunuyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada icra müdürlüklerinde görev yapan memurların rüşvet aldıkları avukatları 'cimri', 'eli bol' diye fişledikleri ortaya çıkmıştı. İddianamede sanıklar hakkında 10 ile 30 yıl arası değişen hapis cezaları istendi. 24 sanıklı davanın açılmasının ardından iddianamede yer alan bazı bilgilerin yanlış olduğu belirlendi. G.V.'nin 17 Mayıs 2007'te kullandığı konut kredisi 17 Mayıs 2005'te alınmış gibi gösterildi. Böylece harcamaları gelirinden fazla bulundu. Samsun'a atanan Bakırköy 8. İcra Müdür Yardımcısı G.V., "Rüşvet teklif edenleri sert dille uyarıyordum. Bu yüzden bazıları tarafından sevilmiyordum. Sicilimde tek bir kara leke yok." diyor.

Mahkeme, itirazını haklı buldu

G.V., iddianamede yer alan ifadesinde bazı memurların 'eli bol' olan avukatlara iyi, 'cimri' dedikleri avukatlara ise kötü davranıldığını ifade ediyor. Anlattıklarını tanık olarak dinlenen avukatlar da doğruluyor. Atanması ile ilgili yargıya itiraz başvurusu yapan G.V.'yi mahkeme de haklı bulmuş. G.V.'nin haksız mal edindiğine dair iddiaların doğru olmadığını belirten Bakırköy 4. İcra Hukuk Mahkemesi 'disiplin cezası verilmesine yer olmadığına' karar vermiş. G.V., rüşvet davasında sanık olmayı hak etmediğini belirtirken devleti 15 trilyonluk zarara uğratmak isteyenleri engellediği için Adalet Bakanlığı'na şikâyet edildiğini hatırlatıyor. G.V., Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nin inşaatı için Adalet Bakanlığı'nın açtığı ihaleyi kazanan, ancak sözleşmeye uymayan Marmara Mühendislik'in örtülü rüşvet taleplerini geri çevirmiş. Devletin el koyacağı malı haczetmeye çalışan firma sahibi kardeşlere engel olduğunu savunan G.V., "Avukatı bana inşaat alanında zararı fazla gösterin, seni görürüm dedi. Kabul etmedim. Adalet Bakanlığı'na şikâyet gitti. Benim yüzümden menfaat elde edemediler." diye konuşuyor. G.V., idare mahkemesinin vereceği yürütmeyi durdurma kararını ve rüşvet davasından aklanmayı bekliyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 15:22:47
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 15:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?