22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

3. boğaz köprüsü yolda

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 2007'de gerçekleştirilecek projeler arasında önceliğin İstanbul'da 3. boğaz köprüsüne verileceğini belirterek, "Güzergahı, 2007'nin ilk yarısında tespit edeceğiz" dedi.

Köprünün güzergahının; kamulaştırma, yeşillik, su havzasını korumadaki öncelikler, ulaşım modlarıyla ilişkilendirme, diğer ulaşım sistemleriyle entegrasyon gibi kriterlere bakılarak belirleneceğini belirten Özak, üçüncü köprü konusunda uluslararası firmalarla da görüşme halinde olduklarını söyledi.

Kendilerinin daha önceden birlikte çalıştıkları İtalyan, Fransız, Çin firmalarının Türk partnerleri olduğunu, bunlarla görüştüklerini ifade eden Özak, şunları kaydetti:

"Bu konuda uzman, büyük de Türk şirketleri var. Dünyanın her tarafından Türk müteahhitleri çok büyük hizmetler yapıyorlar. Mesela sismik güçlendirmede Japonların Türk partnerleri var.

Çin'e gittiğimizde de bu projelere çok büyük ilgi olduğunu gördük. Çin'de bu konuda büyük gelişmeler var, gerçekten hem teknolojik hem yapım olarak büyük gelişmeler mevcut, hem de finansmanları iyi. Fransa'da da güzel firmalar var bunlar dünyanın her tarafına yaptıkları örnekler var.

Bunlar, yeni ve gelişen teknolojilere göre uyguladıkları projeleri Türkiye'ye sunmak istiyorlar. İstanbul Boğaz köprüsü hem onlar için bir iştir hem de prestijdir. Çünkü İstanbul dünyanın en önemli şehirlerinden biri."

Özak, Bolu Dağı tünelinin İstanbul-Ankara bölümünün, 23 Ocak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin de katılacağı bir törenle açılacağını bildirdi. Özak, "aşınma" denilen tabakada asfalt dökülmesi için gerekli ısı şartları uygun olmadığından, yolun tamanın açılması için bahara kadar bekleneceğini söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 12:00:56
Güncelleme :15 Ocak 2007 Pazartesi 12:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yılmaz Ergüvenç IP: 212.253.11.xxx Tarih : 14.01.2007 12:34:47
Eski ve yeni politikacılarda değişen bir şey yok. Yine bilimsel çalışmalara kulak tıkanacak, yine bildiklerini okuyacaklar. Eski deyimle: Varak-ı mihr-i vefâyı kim okur, kim dinler...