29
Nisan
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

1. etapta neler var?

Kaman Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etap çalışmaları başladı.

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte başlattıkları Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etap çalışmalarının başladığını söyledi.

Talu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılında göreve gelmesinin ardından Kaman'ın gelişimini sağlamak için Kentsel Dönüşüm Projesi hazırladıklarını ifade etti.

Sürecin biraz uzadığını vurgulayan Talu, "Kentsel Dönüşüm Projemizde inşaatlara başlama safhasına gelmiş olmamızdan dolayı mutluyum.Sürecin çok uzadığını biliyorum. Ancak, müracaatların alınmaya başlamasından itibaren hiç bir zaman işin peşini bırakmadık. Sonuna kadar takip ettik. Kentsel dönüşüm çalışması yapılacak alandaki çarpık ve çirkin yapılaşmanın önüne geçmenin başka yolu yoktu" dedi.

Süreç içerisinde bürokratik anlamda kendilerine engel çıkarıldığını, ilçede de projenin uygulanamayacağı yönünde dedikodu üretildiğini ileri süren Talu, kendilerine duyulan güveni boşa çıkarmadıklarını dile getirdi.

Talu, şunları kaydetti:

"Sözleşme imzaladıktan sonra projemizi onaylayıp ihalemizi yaparak inşaat sürecini başlatan TOKİ'ye ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum. İnşaatların yapılacağı alanda iş yerleri ve evleri bulunan hak sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek için aylık 300 lira kira yardımı yapıyoruz. Bunun yanında iş yeri yıkılan esnafımıza geçici dükkanlar yaparak teslim ettik. Amacımız, görev yaptığımız dönemde kalıcı eserler bırakmaktır. İnşaatına başlanan ve 40 bin metrekarelik alanı kapsayan 1. etapta çeşitli büyüklüklerde 228 daire, 25 iş yeri, kapalı pazaryeri, alışveriş merkezi, 400 araçlık otopark ve yaşam alanları yer almaktadır 

AA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe 13:30:02
Güncelleme :20 Şubat 2014 Perşembe 14:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?