17
Mayıs
2024
Cuma
EMLAK-KONUT

11 rezerv alan belirlendi

Yalova İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Dr. Osman Ulukaya, kentsel dönüşüme yönelik risk alanı belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ulukaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının müdürlük koordinasyonunda sürdüğünü belirterek, komisyon çalışmalarının yanı sıra Çiftlikköy ve Yalova merkezde riskli binaların tespiti çalışmalarının başladığını söyledi.

İlde yıkılan binaların yerine yapılacak binaların yer alacağı rezerv alanların büyük oranda belirlendiğini kaydeden Ulukaya, şunları kaydetti:

"İlk etapta 24 nokta belirledik. Ardından 11 noktaya düşürdük. Geyikdere, Subaşı, Soğucak, Termal, Çınarcık, Kocadere'de rezerv alanlar belirlendi. Ancak bunlar nihai alanlar değil. Belediyelerden gelecek ilave tekliflerle netlik kazanacak. Hasarlı binaların tespiti için çalışmalar başladı. Çiftlikköy ve Yalova merkezde tespite yönelik ekipler sahadalar. 4 Ekim'de tespite yönelik çalışmaların raporları incelemeye alınacak."

Riskli alanlarda bulunan binaların kesinlikle yıkılacağını vurgulayan Ulukaya, "Bu anlamda Yalova Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ile irtibat halindeyiz. Onlardan teknik heyetler, riskli ve rezerv alanlar konularında destek alıyoruz" dedi.

Ulukaya, riskli alanlarda bulunan binaların kesinlikle yıkılacağını, diğer bölgelerdekine ise seçenekler sunulacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Eğer bir bina riskli alanda ise onun hiç kaçışı yok, o mutlaka yıkılacak. Riskli alanların dışında kalanlara ise 'ister yık, ister güçlendir' seçeneğini sunacağız. Binasını yıkanlar isterlerse rezerv alanlarda oluşturulacak binalardan alacak, isterlerse de cazip kredi seçeneklerinden faydalanabilecek. Kredi yönetmeliği çok güzel fırsatlar içeriyor. Asgari ücretin altında geliri olan vatandaşlara sıfır faizli 30 yıla kadar kredi verilecek. Geliri asgari ücretin üzerinde olanlar içinse 20 yıl vadeye varan ve faiz sübvansiyonu getiren seçenekler de var." 

AA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2012 Çarşamba 12:42:14
Güncelleme :9 Ekim 2012 Salı 09:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?