20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

226 parselde hisse satışı başlıyor

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Ahatlı tapulanmasındaki 226 parselle ilgili tapularından ipotekleri kaldırılan kişilere, belediye hisselerinin satışının yapılmasıyla ilgili yazıyı Tapu Bölge Müdürlüğü’ne gönderildiğini, encümenden de hiç tapu alamayan kişilere, yasal hakları kadar yer tahsisi yapılması kararının çıktığını söyledi.

Kepez Belediyesi, Ahatlı, Yeni Doğan, Kültür Mahalleleri ve Şafak Mahallesinin bir kısmında binlerce kişiyi ilgilendiren 226 parselin hak sahiplerine tahsisi işlemlerinde sona yaklaşılıyor. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, arsa bedellerini yatıran, işlemlerini tamamlayan tapularından ipotekleri kaldıranlara ve hiç tapu alamayanlara belediye hisselerinin satışının yapılması kararının çıktığını söyledi.

Başkan Öner’in, taraflar arasında sağladığı uzlaşı ile15 yıldır devam eden 226 parseldeki Vakıf mülkiyeti sorunu çözülmüştü. Kepez Belediye Meclisi’nde 226 parselin hak sahiplerine tahsisi kararı alınmasından sonra, hak sahiplerinin başvuruları kabul edilmeye başlandı. Başvuruların tamamlanmasının ardından teknik ve bürokratik çalışmaların bitirilmesiyle, daha önceki dönemde tapularını ipotekli alan hak sahiplerinin tapularındaki ipotekler, bedel farkını yatırdıktan sonra kaldırıldı.

İpotekleri kaldırılan hak sahiplerinin, söz konusu parseldeki belediye hisselerinin, değişmeyen fiyatla, kendilerine satışı talebi de encümen tarafından uygun görüldü. Satış kararının çıkmasının ardından Kepez Belediyesi tarafından Tapu Bölge Müdürlüğü’ne, belirlenen arsa bedellerini yatıranlara belediye hisselerinin satışının yapılmasıyla ilgili yazı gönderildi.

Kültür ve Yeni Doğan Mahalleleri’nde, hiç tapu almayanlara, evraklarını tamamlayanlara da hisse satışı gerçekleştirilecek diyen Öner, Belediye Encümeni, hiç tapu alamayanlara, yolda, yeşil alanda, konutta kaldığına bakılmaksızın, yasal hakkı kadar yer tahsisi yapılması da karara bağlandığını belirtti.

Başkan Öner, belediye hisselerinin hak sahiplerine satışı kararının encümenden çıktığını, toplantılarla ve muhtarlıklar aracılıyla hak sahiplerini bildirdiklerini söyledi. Hisse satışı uygun görülen kişilerin adreslerine de, iade-i taahhütlü mektup gönderdiklerini ifade eden Öner, hisse satışı yapılacak hak sahiplerine, belediyeye gelerek işlemlerini tamamlamaları çağrısında bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2008 Pazartesi 11:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?