25
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

3. isale hattında son doğru

BAŞKAN GÖKÇEK, KURTBOĞAZI 3. İSALE HATTINI TANITTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımı devam eden Kurtboğazı 3. İsale Hattı inşaat alanında basın mensuplarına bilgi verdi.

Başkan Gökçek, Kurtboğazı Barajı'ndan İvedik Arıtma Tesislerine su getirecek yeni yapılan 3. hat ile günde 550 bin metreküp daha su getirileceğini belirterek, "43,5 kilometre uzunluğundaki hattın yapımına 5 ay önce başlamıştık, bitmesine çok kısa bir süre kaldı. Bu kadar süratli inşat yapma özelliğine sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi sahiptir" dedi.

Ankara'ya Kurtboğazı barajından 3. bir isale hattı döşemekteki nedenlerinin hatlardan birinin 20 diğerinin de 30 yıllık olmasından kaynaklandığını kaydeden Başkan Gökçek, "Beton borudan ve yıllar öncesinin teknolojik şartlarında yapılmış borular. Bunlar artık ömrünü doldurduğu için oradan artık tam kapasiteyle su almak mümkün olmuyor. Beton borular günde ancak 300-400 bin metreküp su veriyor. Çünkü borular eski olduğu için daha fazla ve basınçlı su verebilmemiz mümkün değil. Yeni döşediğimiz çelik borular ise 2 metre 20 santim yükseklikte 220'lik borular. Bu borularla günde 550 bin metreküp su alma imkanımız olacak" diye konuştu.

"KURTBOĞAZINDAN KESİNTİSİZ SU VERECEĞİZ"

ASKİ'nin son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla Kurtboğazı ve Kurtboğazı'nı besleyen Eğrekkaya, Akyar ve Kavşakkaya barajlarında da sürekli suların dolduğunu ifade eden Gökçek, "Buradaki suyun Ankara'ya kesintisiz bir şekilde getirilmesini gerekiyor. Bizim arzumuz şu. Dedik ki mademki bu barajlarımız devamlı doluyor, bu barajlardaki suyu Ankara'ya direkt aktaralım. Çamlıdere Barajını da rezerv baraj olarak kullanalım" diye konuştu.

Çamlıdere Barajı'nın 1 milyar 200 milyon metreküp kapasitesiyle Türkiye'nin içme suyu kaynaklı en büyük barajı olduğunu belirten Gökçek, şunları söyledi:

"Orası dolsa yaklaşık Ankara'nın 3,5 senelik ihtiyacı demektir. Biz şimdi bu hattı çekmek suretiyle devamlı bu hattı kullanacağız ve Çamlıdere Barajından kesinlikle en ufak bir şekilde su almayacağız. Bu suretle, hem su rezervimizi artıracağız, hem de daha sağlıklı suyun Ankara'ya gelmesini temin edeceğiz."

Bu arada Başkan Gökçek çalışmalar hakkında bilgi verirken 2 metre 20 santim çapındaki buralarını hatta döşenmesi sürdürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 17:10:02
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 18:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?