22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

350 YTL taksitle konut

İşadamı Halit Narin, Çerkezköy'deki fabrika arazisine inşa edilecek Narin Park sitesindeki ilk 50 daireyi, tanıtım amacıyla 5 bin YTL peşinat ya da 350 YTL taksitle satacak.


Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, Çerkezköy'de projelendirdikleri 2 bin 500 konutluk Narin Park sitesi için ruhsat aldıklarını ve inşaatın aralık ayı içinde başlayacağını açıkladı. 

Tekstilcilerin duayeni Halit Narin tarafından Çerkezköy'de kurulan fabrikanın 430 dönümlük arsasında, fabrika binaları dışında kalan 300 dönümlük bölüme inşa edilecek sitenin ilk 50 dairesi tanıtım amacıyla özel fiyatlarla satılacak. Site hakkında bilgi veren Emre Narin şunları söyledi: 

"İlk etapta 350 daire yapacağız. Sitede sosyal tesislerin yanı sıra 24 saat güvenlik hizmeti olacak. Ankastre eşyalarla satılacak dairelerin ilk etabı 18 ay sonra, tamamı ise Ağustos 2009'da teslim edilecek." 

Özel bir satış kampanyası düzenlediklerini belirten Narin şu bilgileri verdi: 

"Daireler 2+1, 3+1, 4+1 tipinde tasarlandı. Kullanım alanları 94 ile 174 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatı 65 ile 167 bin YTL arasında olacak. İlk 50 daire için Finansbank'la bir kampanya düzenledik. 106 bin YTL'lik bir daire 5 bin YTL peşinatla alınabilecek. Bu dairenin yüzde 25 peşinatı olan 26 bin 722 YTL'nin 5 bin YTL'si peşin alınacak. Peşinatın kalanı, 3'er aylık dönemlerde 6 taksitte 3 bin 620 YTL'lik dilimler halinde ödenecek. Yüzde 75'lik bölüm için de 10 yıllık konut kredisi kullanılarak ayda 1300 YTL taksit ödenecek."


Teslime kadar düşük taksit
Kampanyaya göre daire bedelinin yarısını peşin ödeyenlere kalan bedel için 24 ay faizsiz vade yapıldığını kaydeden Narin, üçüncü seçeneği de şöyle açıkladı:
"Daire bedelinin yüzde 40'ını peşin yatıranlar, kalan borç için 120 aylık banka kredisi kullanacak. Bu kişiler daire teslimine kadar geçen ilk 18 ayda 350 YTL, kalan 102 ay boyunca da 1111 YTL taksit ödeyecek."
Fabrikaya ait 44 lojmanın da yenilenerek Narin Park projesine dahil edildiğini açıklayan Narin, "Lojmanlar, yeni yapılanlar ayarında silbaştan yenilendi. Fiyatı 65 bin YTL'den başlayan bu daireler 4 ay sonra ankastre eşyalarla teslim edilecek" dedi.


Alışveriş merkezi de olacak
Arsa üzerinde bir de alışveriş merkezi yapacaklarını kaydeden Narin şunları söyledi:
"Narin Park'ın yanında 40 bin metrekare kapalı alana sahip bir alışveriş merkezi yapacağız. Bir kısmı alışveriş merkezi bir kısmı da outlet olacak. İçinde bir de hipermarketin de yer alacağı alışveriş merkezi 25 milyon YTL'ye malolacak."

'Narin de inşaatçı oldu derlerse?'

Emre Narin, tekstilcilerin inşaatçı olmasına getirilen eleştiriye karşı da şunları söyledi:
"Elimizde 430 dönüm arazi var, öyle duruyor. Bunu değerlendirmek benim en doğal hakkım. Tekstilcilerin neden inşaatçı olduğunu herkesin düşünmesi lazım. Bizim de durduğumuz yerde inşaatçı olmak aklımıza gelmedi. Bu ülkede sanayici olmanın sıkıntılarını yakından yaşadık. Bu bizim için yeni bir dönem. Konut işimiz Çerkezköy'le sınırlı değil. Yabancılara Güney'de Martı markasıyla konut üretmek istiyoruz. Martı GYO'yu konut işinde büyüteceğiz ve 2008'de halka arz edeceğiz."

Sarıgerme projesi yüzde 30 büyüdü

Emre Narin, imar planındaki değişiklikten sonra, Martı GYO'nun Muğla'da 79 bin metrekarelik araziye inşa edeceği Sarıgerme projesinin kullanım alanının yüzde 30 büyüdüğünü söyledi. Narin, yeni imar planına göre proje alanına dahil olan arazi için tahsis sözleşmesini yenilemek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurduklarını kaydetti. Sözleşmenin ardından ruhsat için başvuracaklarını ifade eden Narin, tesisin 30 milyon dolara malolacağını açıkladı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 18:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?