30
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

39 bin YTL'ye ev!

Ekonomik krizin etkisiyle konut satışları durma noktasına gelince Dumankaya, kriz dönemine özel yeni bir konut projesiyle tüketicinin karşısına çıktı.

Tuzla’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5 dakika mesafedeki Adres Projesi’nde stüdyo tipi daireler 39 bin YTL’den başlıyor. 2+1 dairelerin fiyatları ise 79 bin - 88 bin YTL arasında değişiyor.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, krizle birlikte tüketicilerin alımlarını erteleme eğilimi içine girdiğini, kriz öncesine göre satışların yarı yarıya düştüğünü belirterek şöyle devam etti:

“Alıcıların harekete geçmesini sağlayacak, sektöre moral olacak bir proje yapmak istedik. Elimizde 15-20 dönümlük araziler var. Bu arazilerde de uygun fiyatlı projeler yapacağız.”

PEŞİNAT 19 BİN 500 YTL

Adres Projesi’nin şu anda talep toplama döneminde olduğunu vurgulayan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, bayramdan sonra kampanyanın başlayacağını ve aralık ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Dumankaya, tüketici için uygun ödeme koşulları da geliştirdiklerine dikkat çekerek, 19 bin 500 YTL’den başlayan peşinatlarla, 120 aya varan ara ödemeli vadelerde konut kredisi sağlanacağını anlattı.

Adres Projesi’nin, hemen yanındaki 5 bin konutluk TOKİ projesine alternatif olacağını belirten Dumankaya, 280 konuttan oluşan projede havuz, fitness salonu gibi sosyal tesisler de bulunacağını sözlerine ekledi.

DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ

2004 yılından itibaren konut sektörünün, A-B grubuna yönelik, lüks konut üretimine ağırlık verdiğini, C ve D gruplarının ihmal edildiğini anlatan Dumankaya, “Şimdi lüks konutta doyuma ulaşıldı. Artık talep daha uygun fiyatlı konutlara kayacak. Fakat bu tarz yatırımlar için arsa maliyetleri çok yüksek. Bu alanda devlet ve özel sektörün işbirliği yapması gerekiyor. Devletten destek bekliyoruz” diye konuştu.

300 MİLYON DOLAR YATIRIM

2009’da 300 milyon dolarlık yatırım planladıklarını belirten Uğur Dumankaya yeni projelerini şöyle anlattı: “Adres projesi’nin yanı sıra Göztepe’de bin 10 konut ve alışveriş merkezinden oluşan bir projemiz olacak. Ataşehir’de 87 dairelik ve Kurtköy’de 465 dairelik birer projemiz var. Akdeniz Evleri’nin ikinci etabına başlayacağız. 50 villadan oluşan bir de Gizli Bahçe Projemiz olacak.”

Akşam
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:09:20
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 10:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?