30
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Akbabaların gözü AVM'lerde

Krizle Türkiye’yi fırsat olarak gören yabancı yatırımcılar, hızla artan döviz kuru yüzünden kiralarını ödemekte zorlanan mağazaların kepenklerini indirmesi veya protestoları nedeniyle zor günler geçiren alışveriş merkezlerini tabiri caizse akbaba gibi izlemeye aldı.

“Önümüzdeki dönemde mağazaların kira indirimi taleplerine hayır diyerek ölen AVM’lerle sık karşılaşılacağız” diyen BPI Gayrimenkul CEO’su Yusuf Akuğur, “Bu nedenle yabancı yatırımcılar AVM’leri yakın takibe aldı. Sadece fiyatların biraz daha düşmesini bekliyorlar. Bunu krizde ciddi bir fırsat olarak görüyorlar” diye konuştu. Dün BPI Gayrimenkul Yatırımları, İstanbul Mortgage, Mazars ve TADEM Taşınmaz Değerleme ile Akuğur Hukuk Bürosu tarafından düzenlenen “Yabancı sermaye gözüyle Türkiye’de gayrimenkul edinimi” seminerinde konuşan Akuğur, Körfez ülkelerinden yabancı yatırımcıların Türkiye’de GYO satın almak için de görüşmeler yaptığını belirtti.

Toplantıda konuşan İstanbul Mortgage Genel Müdürü Bahadır Teker ise son dönemlerde bir de batan şirketlerin gayrimenkullerini alıp onlara likit sağlayan fonların Türkiye’de dolaşmaya başladığını açıkladı. TADEM Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin Önder de yabancı yatırımı artırmak için yeni bir devlet politikasının gerekliliğine dikkat çekti.

Vatan
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 10:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?