27
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

AKP'liden gökdelen pişkinliği

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, aile şirketi olan Biskon İnşaat A.Ş.’nin Tatlıcılar’dan kat karşılığı aldıkları inşaatla ilgili haberlerin doğru olmadığını, yer altında tamamlanan 4.5 katlık inşaatın 5 yıldır kendi haline bırakılmasıyla oluşan göçüklerin tehlike yarattığını, aslında yaptıkları güçlendirme projesi ve inşaatı nedeniyle kendilerine teşekkür edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Kiler TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kiler, son 9 yıldır çocuğunun kan sorunu nedeniyle düzenli olarak İngiltere’ye gidip kontrol yaptırdıklarını ve ilk kez başlanan tedavinin 1 Ekim’e kadar sürecek olması nedeniyle Londra’da bulunduğu için konuyla ilgili toplantının gecikmeli olarak bugün yapılabildiğini açıkladı. 

“Yeraltında gökdelen” gibi başlıklarla verilen haberlerin doğru olmadığın savunan Kiler, söz konusu inşaata 1997’de Mustafa Tatlıcı tarafından başlandığını, ancak 2000 yılında ciddi sağlık sorunu geçirmesi nedeniyle Tatlıcı yurt dışına gidince inşaatın kendi haline terk edildiğini söyledi. 1997-2000 arasında yerin 40-41 metre altına inilerek yapılan bu inşaatın yine yer altındaki 4.5 katlık bölümünün tamamlandığın ve inşaat alanının 45 bin metrekareyi bulduğunu anlatan Kiler, kendilerinin kat karşılığı sözleşme imzaladığı 14 Ekim 2005’te ise varolan bu inşaatın son 5 yıldır bir şey yapılmamış olması nedeniyle duvarlarında çatlak oluştuğunu, istinat duvarlarının zayıfladığını kaydetti. 

KAÇAK ÇIKAN BİR METRE BİLE YOK 

Kendilerinin yaptığı sözleşme sonrasında projenin otel inşaatından rezidans konuta çevrildiğini anlatan Vahit Kiler, henüz bu dönüşümün proje çalışmaları sürdüğü için inşaatta kimse bulunmazken 27 şubat 2006’da büyük bir göçük yaşandığını, hemen özel firmalardan ve İTÜ İnşaat Mimarlıktan raporlar aldıklarını bildirdi. Raporlarda vakit geçirilmeksizin inşaat alanında vardiyalı ekipler halinde çalışma yapılarak göçmeyi önleyecek şekilde güçlendirme inşaatının zemine kadar tamamlanmasının önerildiğini belirten Kiler, “Ruhsat dışında çıkılan 1 metre kaçak yapı yok. Yeraltında gökdelen de ne demekse bunu da ilk kez duyuyorum” dedi. 

Bu konunun giderek aile şirketinden kendisine ve oradan da partisi AKP’ye kadar uzanmış olmasından üzüntü duyduğunu belirten Kiler, bir milletvekilinin de konuyu Meclis kürsüsünden dile getirmesini ve yapılan haberleri de tek kelimelik doğruluğu bulunmadığını öne sürerek şunları söyledi: 

“Yer altındaki inşaat duvarları toprağa yaslanmasaydı hemen arkadaki konutlar, otel, hem Ziraat Bankası hem de Büyükdere Caddesinde göçük riski vardı. Allah korusun o zaman kim bunun hesabını verecekti? El insaf 4.5 kat yapılmış 8 sene önce bunu görmemişsiniz de yapılan güçlendirmeyi yazıyorlar. Aslında teşekkür edilmesi gereken bir konuda hangi vicdanla bu haber yapılıyor anlayamıyorum. Projenin otelden rezidansa çevrilmesi bile 5 ay sürdü, bu konuda milletvekili olarak benim belediye ile yaptığım tek kelimelik görüşmem yok. Çevredeki benzer projelerde inşaat hakkı artırılmış olmasına rağmen ailem benim yüzümden bu yönde girişimde dahi bulunmadı.”

ANKA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 14:58:42
Güncelleme :22 Eylül 2006 Cuma 17:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?