19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Alkent'in bütçesi 550 milyon dolar

Etiler'deki Alkent sitesinde, yönetim savaşı var. Sadece güvenliğe milyon dolar harcanan aidatların 900 YTL’ye ulaştığı 550 milyon dolarlık bütçeli sitedeki huzursuzluk, mahkemeye taşındı

İstanbul'un en lüks semti Etiler Alkent Sitesi'nde yapılan aşırı harcamalar, yüksek aidatlar ve yöneticilerin aldığı maaşlar, mahkemeye taşındı. Bir süredir 'alkent.biz' adlı internet sitesinde Alkent Sitesi'nin İcra Komitesi Başkanı Hayrettin Taşdelen ve yönetici Kemal Suman hakkında yazılar yazan ve yönetimi şeffaf olmamakla suçlayan sitedeki Alda Kulüp'ün Başkan Yardımcısı ve fotoğraf sanatçısı Güner Sarıoğlu aleyhinde 10 bin YTL'lik tazminat davası açıldı. Mahkemeye taşınan olaylar sonrası Alkent Sitesi'nde yapılan işler konusunda ilginç iddialar gündeme geldi.

5 YILDIZLI OTELDE SİTE TOPLANTISI

Sarıoğlu'nu mahkemeye veren Sunam, site sakinlerine gönderdiği mektupta, 26 Kasım 2006 Pazar günü Alkent Sitesi'ndeki iddialarla ilgili Hillside Oteli'nde bir toplantı yapılacağını duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alkent Sitesi'nin İcra Kurulu Başkanı Hayrettin Taşdelen, Güner Sarıoğlu ile Site müdürü Nami Bektaş arasında bir akrabalık bağı bulunduğunu, aile içi husumetten ötürü Nami Bektaş'ın görevden alınmasını talep eden Sarıoğlu'nun, emeline ulaşamayınca çareyi kişilik haklarına saldırmakta bulduğunu söyledi. İcra Kurulu Üyesi Kemal Suman da, Sarıoğlu'nun bundan 4 yıl önce site bahçesinde yapılan bir ağaç budama işini bahane ederek Nami Bektaş'ın işten çıkarılmasını talep ettiğini, yapılan incelemeler sonucu ağaç budamalarında her hangi aksaklık olmadığını gördüklerini söyledi.

‘BEDAVAYA KONFOR OLMAZ’

Olayın ardından Güner Sarıoğlu'nun işi hakaret boyutuna taşıdığını dile getiren Suman, avukatlarının yönlendirmesi sonucu Cumhuriyet Savcılığı'na birkaç suç duyurusu yaptıklarını söyledi. Sarıoğlu'nun "Site pahalı yönetiliyor" iddialarını yanıtlayan Hayrettin Taşdelen ise, "Sitemizin 20 yıllık geçmişi var. En iyi hizmeti en ucuza vermeye çalışıyoruz. Güvenliğimiz Proses şirketi tarafından en iyi şekilde sağlanıyor. Bu hizmetlerin de tabi ki bir bedeli olacak. Bedavaya kimse bu kadar konforu bulamaz" diye cevapladı. Öte yandan iddiaların sahibi Güner Sarıoğlu da sitede ve siteninin klübü olan Alda Klüpte çeşitli yolsuzluklar yapıldığını ve Hayrettin Taşdelen ile Kemal Suman'ın pazar günü yapılacak olan toplantıda kendisini susturmak istediklerini söyledi. Sarıoğlu, “Alkent iyi yönetilmemektedir. Ben siteyle ilgili bilgi istiyorum, vermiyorlar. Yönetimlerin kullandığı bütçelerin içinde benim de param var. Hesap istemek benim hakkım. Alkent pahalı yönetiliyor. Çok ve gereksiz paralar ödeniyor. Başka sitelerde oturan arkadaşlarımız bizim ödediğimizin dörtte birini ödemiyor. Bu paraların nerelere harcandığını denetlemek bir suç mu? Alkent'te başıbozuk denetlenmeyen bir yönetim var. Denetimden kaçan, bilgi vermeyen bir yönetim var” diye konuştu.

ÜNLÜLER OTURUYOR

Sosyetik Alkent Sitesi'nde 60 metrekarelik dairenin ödediği aidat aylık 650 milyon lira, daha büyük dairelerin ödedikleri aidat ise 900 milyona ulaşıyor. 643 dairenin bulunduğu sitenin yıllık bütçesi 550 milyon dolar. Sitedeki daireler 500 bin ile 800 bin dolara satılıyor. Sitenin güvenliği için milyon dolar para harcandığı belirtiliyor. Hıncal Uluç, Vatan Şaşmaz, Leman Sam gibi ünlülerin yanı sıra ordu mensuplarının da oturduğu sitede, çok sayıda Japon zengin de ikamet ediyor.


Bugün/Tolga ATAR - Kaan ÖZBEK - Ozan KÖSE
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 12:48:27
Güncelleme :25 Kasım 2006 Cumartesi 12:57:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?