19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Ana para garantili ev

Sinpaş, ev alan bütün müşterilerine ana para garantisi veriyor. Sinpaş’ın bugünden itibaren tüm projelerinde 1 yıl içinde evinin prim yapmadığını düşünen müşteriye ana parası iade edilecek.

Sinpaş GYO’nun 2010 yılı yenilik ve planlarını açıklandığı toplantıda konuşan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Artık bizden ev alan her müşterinin ana parası garanti altında. Yaptığımız konut bir yıl içinde prim yapmıyorsa müşterimize ödediği parayı geri vereceğiz. Bunun dışında konut teslimi gerçekleşen müşteri yine 1 yıl içerisinde bize başvurduğu takdirde satın aldığı evi 3 ayda kiralama garantisi veriyoruz. Ayrıca evin satılmasını istiyorsa da biz satın alacağız” dedi.

Amaç ev alana moral vermek

Düzenledikleri kampanyayla amaçlarının ev alana moral vermek ve konut sektörünü canlandırmak olduğunu belirten Çelik şunları söyledi: “Biz bu projeyle sektörün önünü açmak istiyoruz. İnsanlar bir garanti görüp ev almaya yönelsinler istiyoruz. Gayrimenkul uzun vadeli bir yatırım aracı. Sinpaş projeleri de böyle. Sinpaş’tan ev alan müşterilerimizle hiçbir zaman ilişkimizi kesmiyoruz. Bizden ev alan müşterimiz ilerde evini satmak istiyorsa satış için yardımcı oluyoruz. Aynı yardımı kiralamada da gösteriyoruz.”

2010 yılında konut sektöründe krizin yaralarının sarılacağını anlatan Çelik şöyle konuştu: “Gelecek yılda da krizin etkileri görülecek ama bu yılki kadar kötü geçmeyecek. Ama asıl zirve konut sektöründe 2011’de yaşanacak. İnsanlar son 2 yıldır ihtiyaçlarını erteliyor. Türkiye’nin konuta ihtiyacı var. Türk insanının konut özlemi var. Türkiye’de konut çok ucuz. Krizde daha da optimum fiyatlar sunuldu. Sinpaş olarak biz malımız ve projelerimizin arkasındayız ve inanıyoruz ki 2010 yılı hedeflerimize yılın ilk yarısında ulaşacağız.”

Devlet teşvikleri işe yaradı

Mart sonu ve Temmuz başı döneminde satış bedeli üzerinden alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı alınan tapu harcı oranı binde 15’ten binde 5’e indirilmesiyle ve 150 metrekareden büyük konutların KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesiyle devletin sektörün önünü açtığını bildiren Çelik sözlerine şunları ekledi : “Teşvikler sayesinde ekonomi canlandı. 2002 yılında 600 bin konut yapıldı ve krizle büyük bir düşüş yaşandı. Bu yıl 453 bin konut yapıldı. Eğer devlet teşvikleri olmasaydı 100 bin konut daha az olacaktı.”

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 15:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?