16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Arsayı Araplar aldı

İETT arazisi için 19 şirket şartname aldı... 7 şirket teklif verdi... En yüksek teklifi Sama Dubai 840 milyon YTL, Zorlu Grubu 750 milyon YTL, 505 milyon YTL ile Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım AŞ-Nurol ortak girişimi oldu.. İhale bu üç şirket arasında geçti...

İhalede 1 milyar 159 milyon YTL teklif veren Sama Dubai İETT arazisinin sahibi oldu..

Karayolları arazisini Zorlu'ya kaptıran Şeyh Maktum'un şirketi Sama Dubai, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Garajı arazisinin satışı ihalesini kazandı. Sama Dubai, Zorlu ile 35 tur yarıştığı açık artırmada araziye, KDV dahil  1 milyar 156 milyon YTL teklif vererek, arazinin sahibi olmaya hak kazandı.

İETT arazisi Arapların

İstanbul Büyükşehir Belediyesince, toplam 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi 705 milyon dolara Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ'nin oldu. Açık arttırmada Zorlu ile çekişen Sama Dubai ihale sonrasında yüzü gülen taraf oldu.

Fiba-Nurol ortak girişiminin açık arttırmadan çekilmesiyle, Zorlu grubu ve Sama Dubai arasında açık arttırma çekişmeli bir şekilde devam etti. Teklif zarflarının açılmasında en yüksek teklif 840 milyon YTL ile Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ'den gelmişti.

İhaleyi gerçekleştiren Belediye Encümeni'ne Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş başkanlık etti. Encümende Meclis Üyeleri İsmail Erdem, Özlem Soykan Çiftçi, M. Vehbi Kalsın, M. Ergün Turan ve Enver Küçükvar, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İrfan Uzun, Hesap İşleri Daire Başkanı M. Cemil Arslan, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı
Sabri Dereli ile Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Mahmut Kocameşe yer aldı.

ARAZİNİN ÖZELLİKLERİ VE İHALE YÖNTEMİ

İETT garajı arazisi, Boğaziçi Kanunu, Kültür ve Tabii Varlıklar Kanunu ve Hıfzıssıhha Kanunundan etkilenmiyor. Konum itibariyle İstanbul Boğazı'na hakim arazi, en önemli ticaret ve alışveriş merkezleri ile ana ulaşım hattı üzerinde yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da, Ankara'daki programını iptal ederek, ihaleyi Büyükşehir Belediyesi'nde televizyondan izledi.

Önceki haber

Milyar dolarlık ihale başladı ... 


İstanbul Büyükşehir Belediyesince, toplam 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi satış ihalesi başladı. İhale için şartname alan 19 şirketten 7'si ihaleye katılıyor.


Devlet İhale Kanunu'na göre, kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek satışta, ihale komisyonu gelen teklif zarflarını katılımcıların huzurunda açacak. En yüksek teklifi veren 3 istekli arasında açık artırma yapılırken, düşük teklif veren firmalar ihalede elenmiş olacak. Yüksek teklif veren firmaların verdiği rakamlar birbirine çok yakın olursa en yüksek teklif veren diğer firmalar da açık artırmaya katılabilecek. Açık artırma sonunda en yüksek teklifi veren firma ihaleyi kazanmış olacak.

SAAT SAAT İHALE

13.00: Yeterlilik zarfları açıldı.

İhaleye katılacak olan firmalar:

1- Biskon Yapı AŞ, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ,
2- Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ,
3- Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ,
4- Toray İnşaat Sanayi Ticaret AŞ,
5- Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ,
6- Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım AŞ-Nurol ortak girişimi.
7- Limak İnşaat

ARAZİNİN ÖZELLİKLERİ VE İHALE YÖNTEMİ

46 bin 241 metre kare ticaret ve konut olmak üzere, brüt parsel üzerinden bodrum hariç 3 emsal imarı olan arazi, 265 milyon 885 bin 750 YTL artı KDV muhammen bedele sahip bulunuyor.

İETT garajı arazisi, Boğaziçi Kanunu, Kültür ve Tabii Varlıklar Kanunu ve Hıfzıssıhha Kanunundan etkilenmiyor. 

Konum itibariyle İstanbul Boğazı'na hakim arazi, en önemli ticaret ve alışveriş merkezleri ile ana ulaşım hattı üzerinde yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da, Ankara'daki programını iptal ederek, ihaleyi Büyükşehir Belediyesi'nde televizyondan izleyeceği bildirildi.



ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Mart 2007 Çarşamba 13:09:38
Güncelleme :21 Mart 2007 Çarşamba 14:22:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akkayaa IP: 88.233.115.xxx Tarih : 21.03.2007 23:39:18
satın türkiyeyi nereye kadar acaba millet sizide satar