28
Mayıs
2024
Salı
EMLAK-KONUT

Avrupalı Türkler emlak zengini

Türk vatandaşlarının AB’de 255 bin gayrimenkulü bulunuyor. Avrupa’daki Türkler artık Türkiye’den değil, bulundukları ülkeden konut almayı tercih ediyor. Yalnızca Almanya’daki Türkler 32,4 milyar Euro brüt emlak servetine sahip. 

Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı’nın “Avrupalı Türkler’in Gayrimenkul Alma Eğilimleri” konulu araştırmasına göre, Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde toplam 255 bin adet konutu bulunuyor.

TAM Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, Ankara Gazeteciler Cemiyeti’ndedüzenlediği basın toplantısında, Avrupa’da Türkler’in en yoğun yaşadığı ülke olan Almanya’nın, gayrimenkul edinme noktasında da öncü rolü oynadığını söyledi.

Almanya’da 2006 yılı itibariyle 203 bin konut sahibi Türk hanesinin sahip olduğunu belirten Şen, bu ülkede Türkler’in sahip olduğu emlakların toplam değerinin 32,5 milyar Euro’yu bulduğunu belirtti.

TAM’ın Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının konut alma eğilimlerini ölçtüğü araştırmanın ilk kez 1996 yılında yapıldığını ve o zaman sadece 54 bin Türk hanesinin ev sahibi olduğunun ortaya çıktığını belirten Şen, bugün bunun 3,7 kat arttığını kaydetti.

Almanya’daki Türkler’e bakıldığında ev ve daire sahibi olan hanelerin oranının yüzde 29,4 seviyesinde olduğunu ortaya çıkaran araştırma ayrıca, Türkler’in çok önemli bir bölümünün halen kiracı olduğunu ortaya koydu.

AVRUPA’DA 255 BİN KONUT
Şen, 2006 yılı başı itibariyle AB sınırları içinde yaşan 4 milyonuaşkın Türk kökenli göçmenin 255 bininin konut sahibi olduğunu söyledi.

Bu verilerin Türkler’in Avrupa’da kalıcı olduklarını, tüketim, tasarruf ve yatırım alışkanlıklarındaki değişimin açık bir göstergesi olduğunu ifade eden Şen, eskiden Türkiye’ye yönelik olan yatırım ve tasarruf alışkanlıklarının özellikle son yıllarda değiştiğini ve ileride 3. kuşağın da yetişmesiyle, bu ülkelerde yapılacak sabit yatırımların hız kazanmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 20:04:48
Güncelleme :3 Haziran 2006 Cumartesi 16:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CETIN GÜNEY IP: 84.58.160.xxx Tarih : 8.04.2006 16:53:12
Cetin GÜNEY. Sayin TAM Direktörü Prof. Dr. Faruk Sen Bey efend. Sizin gastelerde yayinlanan bir cok haberiniz benim dikatimi cekiyor ve ilgi ile izliyorum. Bu haberleri Kamu oyula paylastiginiz icin Kamo oyunu bilgilendirdiginiz icin ayrica size tessekkür etmeyi bir borc bilirim. Sizinle Resmi tanismayi cok istiyorum. Sizin bir hayranizim. Avrupali Türkler emlak zengini. Bu da o güzel haberlerinizden biri. Ben Cetin güney ve Adem güney. Bizde Almanyanin Kassel sehrine emlak olarak bir kac yatirimimiz var. Avrupali Türkler emlak zengini. Bu haber hakinda daha genis bilgi ve istatikli bilgiler nerden ala biliriz. Daha fazla bilgi istiyorum. Mevla yardimciniz olsun NOT..: SIZ KENT HABEREDE, BURDAN SAYLILARIMI SUNUYORUM. SAG OLUN, BIZ YURT DISINDAYIZ. SIZIN SAYENIZDE, FARKLI, BILGI ALMAYA CALISIYORUZ. FARKLI BILGILER . selamlar CETIN GÜNEY. Kassel. 8.4.2006 Brüder Str. 8 Tel.: 0561 / 861 56 41 www.gueney-reisen.com 34117 Kassel Fax: 0561 / 890 69 46 info@gueney-reisen.com