16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Cemil İpekçi ‘feng-shui’’ sitesi yapacak

Proje danışmanlığı yaptığı Bodrum Türkbükü’ndeki Sandalet Evleri projesiyle inşaat işine iyice ısınan modacı Cemil İpekçi şimdi de evrensel enerjiyi baz alarak kendi adını vereceği bir Cemil İpekçi Köyü kurmaya hazırlanıyor.

10 yıldır parapsikoloji, metafizik, evrensel enerji, düşünce gücü gibi konularla ilgilendiğini söyleyen İpekçi, Bodrum’da başlayacağı yeni projesinde feng-shui tekniklerini ve yıllardır evrensel enerji ile ilgili edindiği bilgileri kullanacağını belirtiyor. Bir inşaat firmasıyla ortak yürütülecek projeyi İpekçi şöyle anlatıyor: Pozitif enerji vermesi için inşaatta harca belli kristaller konacak. Evler güneşin doğuş, batış saatleri düşünülerek yapılacak, bitki seçimi, boya malzemeleri feng-shui felsefesine göre olacak. Evlerin planları da buna göre çizilecek.

Son dönemde işadamı kimliğiyle de ön plana çıkan İpekçi, 2008’de hazır giyim piyasasında kendi markasını taşıyan tişört ve pantolonlarıyla yer alacak. Ürünlerinin küçük butiklerde satılacağını söyleyen İpekçi, Nişantaşı’ndan Beyoğlu’na taşıyacağı atölyesinde de havludan kıyafete, çarşaftan elbiseye pek çok ürünü uygun fiyata satacağını vurguluyor.

KENDİ ŞİRKETİNİ KURDU

THY’nin ardından Beyoğlu Belediyesi için simitçileri ve postacıları giydiren İpekçi, özel şirketlere danışmanlık vermeyi sürdürüyor. “Şimdiye kadar bu işleri başka firmalara yaptırdım. Ama şimdi kendi şirketimi kurdum. Artık projeleri bu şirketin çatısı altında yapacağım” diyor. Son olarak Kıbrıs’ta Kaya Artemis Otel’in personelini giydiren İpekçi, Kıbrıs’taki bazı gece kulüpleri ile görüşüşüyor.


Franchising’den ağzım yandı

FRANSIZ Sokağı’nda Gitane isimli bir cafe-restoran açan Cemil İpekçi, 2 sene önce markasını franchising yoluyla Türkiye geneline yaymak için girişimlerde bulunmuş ve Gitane’ın ilk franchise mağazasını Mersin’de açmıştı. Ancak İpekçi, bunu çok kötü bir deneyim olarak nitelendiriyor. “Türkiye henüz franchising’in ne olduğunu algılayamamış” diyen İpekçi, bu deneyimden sonra franchise vermekten vazgeçti. İpekçi, bundan sonra Gitane’ı kendi imkanlarıyla büyütmeyi planladığını ifade ediyor. İpekçi, “Bu konuda kafamda projeler var. İstanbul’un çeşitli semtlerinde Gitane olsun istiyorum. Nişantaşı, Etiler yerine Aksaray, Sultanahmet bana daha cazip geliyor” diyor.

Akşam
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 22:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?