16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Demirören'in İstiklal tutkusu

Yıldırım Demirören İstanbul Beyoğlu'ndaki İstiklal'de bulduğu her binayı alıyor!


Yıldırım Demirören İstiklal caddesi'nde satılık bina bırakmadı. Bulduğu her binayı satın alıyor. Son olarak 25 milyon YTL'ye 3 bina birden aldı. Şimdi ise cadde üzerindeki başka binalarla ilgileniyor.



Demirören Grubu, Beyoğlu'nda inşa ettiği alışveriş merkezinin yanındaki üç binayı 25 milyon YTL'ye aldı. Alışveriş merkezinin sağındaki Atıl Yılmaz Caddesi'ndeki binaların tamamıyla Sinepop Sineması'na talip olan grup, bunun için mal sahipleriyle görüşüyor.

Demirören Grubu, İstiklal Caddesi'nde inşaatını sürdürdüğü alışveriş merkezini büyütüyor.Geçen yıl aralarında Sin-Em Han ve tarihi Saray Muhallebicisi'nin bulunduğu binaları yıkarak 25 bin m2'lik alan üzerinde alışveriş merkezi yapan grup, şimdi de alışveriş merkezinin yanındaki üç binayı satın aldı.

Demirören'in satın aldığı binalardan biri alışveriş merkezine bitişik vaziyette, hemen sağında bulunuyor. 40-50 m2 büyüklükte ve 6 katlı. Grubun satın aldığı diğer bir bina ise yine bu binanın bitişiğinde yer alıyor. Köşebaşında bulunan ve Sarar'ın yıllardır kiracısı olan bu binanın bir bölümü İstiklal diğer bir bölümü ise Atıf Yılmaz Caddesi'nde bulunuyor. Bodrumla beraber 8 katlı olan binanın ilk üç katıyla, 5-6'nci katları Sarar tarafından kullanılıyor. Kiracılar tarafından boşaltılan her iki binada tahliye çalışmaları da başlamış durumda.

Demirören Grubu, Atıf Yılmaz Caddesi'nin girişindeki Ağa Han'ın bir bölümünü de satın aldı. 6 katlı olan bina, Sarar'ın köşe başındaki binasının yanında yer alıyor. Beyoğlu'ndaki en popüler kafelerinden biri olan Naregatsi'nin de aralarında bulunduğu binanın dört kat satın alınmış durumda. Girişteki iki kat içinse mal sahipleriyle görüşmelerin devam ettiği söyleniyor. Öğrendiğimize göre grup bu üç binayı yaklaşık 25 milyon YTL'ye satın almış. Yıl sonuna kadar her üç binanın yıkılarak şu an hafriyat çalışmaları süren alışveriş merkezine dahil olacağı belirtiliyor.

Yoğurtçu ve Ağa Han için görüşüyor...
Duyduğumuza göre alışveriş merkezini büyütme kararı olan Demirören'in Yıldırım Demirören, bununla yetinmek niyetinde değil. Öğrendiğimize göre caddenin sol tarafındaki binaların tamamına talip olan Demirören, avukatları aracılığıyla diğer binaları satın almak için uzun zamandır hummalı görüşmeler yürütüyor. İstiklal Caddesi üzerindeki alışveriş merkezinin bir bölümü Atıf Yılmaz Caddesi'nin olduğu alana kadar uzuyor. Eski adı Sakızağacı olan caddenin sonu ise Tarlabaşı Bulvarı'na kadar iniyor. İşte hem alışveriş merkezinin genişlemesi hem de ulaşım kolaylığı sağlamak için caddenin bu tarafındaki binaları satın almak grup açısından çok önemli.

Ağa Han'ın sol yanında bulunan tarihi Ağa Lokantası'nın olduğu binanın da satın alınması düşünülüyor. Restorasyonu yeni yapılan binanın tamamı lokanta sahiplerine ait. Binanın şu an boş olan sol tarafı ise Demirören'in alışveriş merkezinin olduğu alana ait. Diğer binaları satın alan Demirören bunu da alarak alışveriş merkeziyle birleştirmek istiyor. Öğrendiğimize göre Demirören beş katlı olan bu bina için 25 milyon YTL teklif vermiş fakat bu teklife sıcak bakmayan mal sahipleri binayı satmak istemiyormuş.


Grup, caddenin sol tarafında alışveriş merkezinin yer aldığı alanın hemen yanında bulunan tarihi Hacı Abdullah Lokantası'nın bulunduğu Yoğurtçu Han'ı da almak istiyor. 360 m2 büyüklükteki 5 katlı binanın yerine üç katlı bir otopark yapılması planlanıyor. Bina sahipleriyle görüşmelerin yapıldığı fakat şimdilik bir sonuç alınmadığı söyleniyor. Öğrendiğimize göre Demirören, Yoğurtçu Han'ın bitişiğinde bulunan Özen Film'nin bulunduğu binayı da satın almak istemiş. Görüştüğümüz bir kişi, "Yıldırım Demirören, Yoğurtçu Han'ın yanındaki binayı da satın almak için epey uğraştı. Binanın m2'sine 4 bin dolar verdi. Fakat bina sahibi fiyatı az bulduğu için anlaşamadılar" diyor. Demirören'in bu cadde üzerinde Ermeni-Katolik cemaati ait olan binalarla da ilgilendiği de söylenenler arasında.

Demirören'in inşaatı yaptığı alışveriş merkezinin bir bölümü ise Yeşilçam Sokak'taki Sinepop Sineması'na kadar uzanıyor. Öğrendiğimize göre Demirören buraya da göz dikmiş. Demirören'nin Mehmet Soyarslan'nın sahibi olduğu Sinepop Sineması'nın olduğu binayı satın almak istediği ve bunun için görüştüğü de konuşulan arasında.
İstiklal Caddesi'nin maketi…


25 bin metrekarelik alan üzerinde alan beş katlı olarak inşa edilen alışveriş merkezinin 80 milyon dolara mal olması bekleniyor. Özelliklere gençlere yönelik markaların yer alacağı alışveriş merkezinin konsepti, İstiklal Caddesi'nden esinlenecek. Cadde üzerinden alışveriş merkezine girenler, içeride hâlâ İstiklal'deymiş izlenimini alacaklar. Alışveriş merkezi içinde sinemaların yanı sıra amfi, kitapçı, kafelerin bulunduğu adeta kapalı bir İstiklal Caddesi konseptinde olacak.

KEZBAN GEBETAŞ/TEK BORSA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 13:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?