30
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Düzce'de TOKİ heyecanı

Düzce'nin Beyköy Beldesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı süren 480 konutun kura çekimi noter huzurunda yapıldı.

Beyköy Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Beyköy Tepetarla Mevkii'nde yapımı gerçekleştirilen konutların 1. etabının kuraları çekildi. Beyköy Çelik Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi hak sahiplerinden yoğun ilgi gördü.

Kura çekiminde konuşma yapan Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, toplamda 568 konut yaptıklarını, bu konutların 480 tanesinin dar gelirliler için, diğerlerinin de sosyal konutlar olarak yapıldığını söyledi. Konutların kaba inşaatının yüzde 80 oranında bittiğini ifade eden Başkan Yılmaz, önümüzdeki yıl Mart-Nisan ayında hak sahiplerine konutlarını teslim etmeyi planladıklarını bildirdi.

2. etap konutlar için de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yılmaz, konutların inşa edileceği alan ile ilgili bir sıkıntı olmadığını, kaç adet konut yapılacağının TOKİ tarafından belirleneceğini ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Hak sahiplerinden talep ettikleri 250 bin YTL'nin de gerekçelerini anlatan Yılmaz, “Topladığımız paralar ile gençlerimizin spor yapacağı alanlar oluşturacağız” dedi.

Noter tarafından ismi okunan hak sahipleri kuralarını çekerken, vatandaşların duyduğu heyecan da gözlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 12:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?