16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

El Maktum'a Towers sürprizi!

El Maktum'a Towers sürprizi!


İETT arazisine Dubai Towers kulelerini dikmek için mahkemenin kararını bekleyen Dubai Şeyhi El Maktum'a marka sürprizi.

1999 yılında Kırkpınar ağalığı da yapan işadamı Ayhan Sezer hem Dubai Towers hem de Sama Dubai markalarının tescilini yaptırdı.

Levent'te İETT'ye ait 46 bin 241 metrekarelik araziye KDV dahil 832 milyon dolar teklif eden Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Sama Dubai Holding marka şoku yaşıyor.

Türkiye'de geçen yıl Sama Dubai İstanbul adıyla şirket kuran Dubaililer markalarını tescil ettirmeyi ise unuttu. 21 Mart'ta gerçekleştirilen ihalede Levent'teki arsaya en yüksek teklifi veren şirket buraya Dubai Towers İstanbul adıyla proje yapmayı planlıyordu.

Arsaya açılan davalar dolayısıyla Şeyh'in kurmayları ödemeyi ertelemişti. Proje şimdilik askıya alındı. Bu arada Bayrampaşa'daki Mega Center'da yağ ve yem ticaretiyle uğraşan eski Kırkpınar Ağası Ayhan Sezer adlı girişimci Türk Patent Entitüsü'ne başvurarak Dubai Towers ve Sama Dubai adlarının marka tescilini yaptırdı. Tescil işlemi 12 Ağustos'ta gerçekleştirildi.

Bu bizim markamız

Gelişmeleri Markiz adlı marka izleme şirketinden öğrenen Dubaililer şimdi şirket aleyhine dava açmaya hazırlanıyor. El Maktum'un şirketinin hukuk bürosu dosyayı hazırladı. Önümüzdeki günlerde İstanbul Ticaret Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yapılacak. Dubaililer açtıkları davalardan sonuç alamazlarsa Sezer ile masaya oturup uzlaşma yolunu tercih edecek.

Sama Dubai yetkilileri daha önce yapılan bir toplantıda “Neden İstanbul'a yapacağınız kulelere Dubai Towers adını veriyorsunuz?” şeklindeki soruya “Çünkü bu bizim markamız. Dünyanın neresinde olursa olsun yaptığımız binalar Dubai Towers adıyla anılır, hep bu ismi kullandık. Türkiye'de de aynı ismi kullanacağız” şeklinde cevap vermişti.

Adı hoşuma gitti

1998-1999 Kırkpınar Ağası olduğunu hatırlatan Ayhan Sezer, “Bugün Ülker'in elinde en az 5-10 bin markanın tescili var. Eczacıbaşı'nın elinde ise 2-3 bin marka var. Ben işadamıyım. Dünyayı geziyorum. Şimdiye kadar 30-35 ülkeyi dolaştım. Dolaştığım ülkelerdeki beğendiğim markaları Türkiye'de tescil ettiriyorum. Orjin Grup İstinye Park'ı yaptı. Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım aslen dericiydiler. Geçmişte kim bu işadamlarının emlak-inşaat sektörüne gireceğini söylerdi? Kimse. Benim de gelecekte ne iş yapacağım belli olmaz. Hoşuma gitti. Sama Dubai ve Dubai Towers markalarını tescil ettirdim. Bakarsınız ben bu isimle yapılar dikerim” dedi.

Tebernüş Kireçci/Vatan
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 10:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?