19
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Emaar proje avına çıkıyor

Emaar, Libadiye’nin yanı sıra büyük ölçekli projelerle İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’deki iddiasını artırmayı planlıyor. CEO Balaban, “Kıyı şeridine ağırlık veriyoruz. Kolları sıvadık” dedi

Dubai kökenli gayrimenkul geliştirme şirketi Emaar’ın Türkiye CEO’su Ozan Balaban, şu anda Libadiye projesine ağırlık verdiklerini, ama 2010’da yepyeni ve bir o kadar iddialı projelerle gündeme geleceklerini açıkladı. Balaban, “2010 yılının ikinci yarısında İstanbul ve Türkiye’de yeni proje arayışına gireceğiz. İstanbul dışında kıyı şeridine ağırlık vereceğiz. En az Libadiye büyüklüğünde bir proje için kolları sıvayacağız” dedi.

Balaban, Libadiye projesiyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü 2010’un ilk yarısında projeye başlamayı planladıklarını kaydetti. Arsa ve işlemlerine 425 milyon dolar ve projeye şimdiye kadar toplamda 500 milyon dolar harcadıklarını ifade eden Balaban, “Projenin toplam maliyeti arsa dahil 1 milyar 600 milyon dolar civarında olacak.

130 bin metrekare kiralanabilir alan ve 200 bin metrekare toplam alan ile Anadolu yakasının en büyük AVM’si bu projede olacak. Kaç katlı olacağını henüz belirlemedik. Kat sayısı 48 ile 52 arasında değişebilir. Dünyanın en yüksek binasını yaptığımız için, ‘Anadolu yakasının veya İstanbul’un en yüksek binasını yapalım’ diye bir iddiamız yok. Bizim, İstanbul ve Türkiye’deki tüm iddiamız çok iyi projeler yapmak. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ama İstanbul, hala bir dünya metropolü olamadı. Emaar Türkiye’nin CEO’su olarak iddiam şu: İstanbul’u uluslararası metropol olmaya taşıyacak projelere imza atmak. 10 yaşındayken Empire State’e 10 dolar ödeyerek çıktığımda bunu hayal etmiştim. Şimdi bunu gerçekleştirmek için çalışıyorum”

Finansman için kesin kararımız yok
Libadiye projesinin otelinin işletmesini Emaar Grup şirketlerinden The Adress’in yapacağını belirten Balaban, projenin finansmanı konusunda da kesin karar vermediklerini kaydetti. Balaban, “Şubatta belediyeye onaylanmak üzere gidecek. Bunun ardından inşaat için fizibilitelere başlayacağız. Projenin ne kadarını öz kaynaklarımızla yapacağız ne kadarını kredi kullanarak yapacağız. Ona o gün karar veririz” diye konuştu.

BURJ DUBAİ’NİN MİMARI
Yüzde 25’i Dubai Şeyhi El Maktum’a ait olan Emaar Türkiye, tamamen profesyoneller tarafından yönetiliyor. Dubai’de 512 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olarak gösterilen ‘Burj Dubai’ de başta olmak üzere pek çok binayı inşa ediyor.
Emaar’ın Türkiye’deki bir başka projesi ise İstanbul’un en pahalı villaları arasında gösterilen Toskana Vadisi.

LİBADİYE’DE NE OLACAK?
- İnşaatına haziran ayında başlanacak.
- Libadiye’de 1.100 rezidans konut ve 5 yıldızlı otel olacak.
- Öngörülen anahtar teslim fiyatı 1 milyar 600 milyon dolar.
- İnşaatına 800 milyon dolar harcanacak.
- 5 bin metrekare alanlı satış ofisi, İstanbul’da şimdiye kadar yapılan en büyük satış ofisi unvanını alacak.

Tebernüş Kireçci - Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 15:04:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?