20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Emlakta kapatma heyecanı

Anayasa Mahkemesi’nin AKP’yi kapatmama yönünde aldığı karar, gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. Siyasi belirsizliğin sona ermesiyle birlikte, inşaat firmaları tatilcilerin dönüşünü beklemeden peş peşe yeni kampanyaları uygulamaya koydu.

Anayasa Mahkemesi’nin AKP’yi kapatmama yönünde verdiği karar ile siyasi belirsizliğin sona ermesi, gayrimenkul sektörünün yeniden hareketlenmesini sağladı. Durgun geçen dönemin ardından ertelenen talebi kendi projelerine yönlendirmek isteyen konut üreticileri, piyasaların rahatlamasıyla peş peşe yeni kampanyaları devreye soktu. Yaz aylarındaki mevsimsel durgunluğu aşmak için uygulamaya koyulan bu kampanyaların sayısında, siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasının ardından önemli oranda artış yaşanmaya başlandı.

Şu anda sektörde tüketiciye ödeme kolaylığı sunan ve müşterilerine tatil imkanı sağlayan iki türlü kampanya yer alıyor. Yaz aylarının başından bu yana durgun olan gayrimenkul sektörünün yeniden hareketlenmesini fırsat bilen Regnum, Cer Yapı ve Beşyıldız Yuvataş sıfır faizle vadelendirme, Dumankaya, İntaş ve Sur Yapı ödeme erteleme gibi imkanlar sunarken, Hektaş İnşaat da toplu alımlarda fiyat indirimine gidiyor. Saros İnşaat ve DAP Yapı, yazın son zamanlarını değerlendirmek isteyenlere tatil kampanyası düzenliyor. Bunun dışında AB Invest, Canan Yapı ve Önay Grup’un da ödeme kolaylığı sağlayan kampanyaları dikkat çekiyor.

Ziyaretler arttı

AKP’yi kapatma sürecinde oluşan siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasının gayrimenkul sektöründeki beklentilere olumlu yansıyacağını belirten sektör temsilcileri, "Kampanyalar sayesinde yaz aylarında da satış ofislerinde hareketlilik göze çarpıyor. Kapatma davasının da sonlanmasıyla son haftalarda satış ofislerimize gelen müşterilerin sayısında da ciddi bir artış yaşanıyor. Eylül ve ekim aylarından itibaren sektörde daha büyük bir hareketlilik bekliyoruz. Bu süreçte konut fiyatlarında da bir kıpırdanma olacaktır. Bunu bilen birçok müşteri de uygun fiyatlı kampanyalardan yararlanarak, şimdiden konut satın almak istiyor. Bu da hareketliliği arttırıyor" diye konuştular.

Kampanyalarla sektöre canlılık getirmeyi hedefleyen firmalar, bu yolla hem yatırımcılara yeni fırsatlar sunuyor hem de satışlarını artırıyor. Bu tür kampanyaların satışları artırmadaki payı, yüzde 20’lere kadar çıkabiliyor. Ancak gayrimenkul uzmanları, konut alacakları acele etmeleri konusunda uyarıyor. Uzmanlar, aşağıya çekilen konut fiyatlarının yükseleceğini belirterek, artan arsa ve inşaat maliyetlerin konut fiyatlarına yakın zamanda yansıtılacağı uyarısında bulunuyorlar.
Sıfır faizle deniz manzaralı daireler

REGNUM, Bodrum Güvercinlik’te yapımını tamamladığı Bargylia’da banka kredisine 24 aya kadar yüzde 0 faiz ve peşin ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı sunuyor. Tamamı deniz manzaralı olan Bargylia’da, 81 metrekare dubleks daireler 178 bin 500 YTL ve 246 bin 300 YTL, 81 metrekarelik single daireler 195 bin YTL ve 246 bin 300 YTL, 122 metrekarelik tripleks daireler ise 268 bin 800 YTL ile 324 bin 400 YTL arasında satışa sunuluyor. 195 konuttan oluşan Regnum Bargylia projesinin kendine ait özel iskelesi ve güneşlenme terasları da bulunuyor.

Peşinatı 6 ay erteliyor

DUMANKAYA, Kurtköy’de yer alan Konsept İstanbul projesi için 20 Ağustos’a kadar sürecek bir kampanya başlattı. Kampanyaya çerçevesinde konut satın alanlar, yüzde 25 peşinat miktarını 6 ay ertelenerek Ocak 2009’da ödeyecek. Projeden konut sahibi olmak isteyenler, sabit taksitle 12 aya kadar yüzde sıfır, 60 aya kadar yüzde 1.06, 120 aya kadar yüzde 1.26 faizle konut kredisi kullanabiliyor. Konsept İstanbul’da 55 ile 137 metrekare arasında değişen konutların fiyatları da 111 bin YTL ile 218 bin YTL arasında değişiyor. İlk etabı 2009 yılı Eylül ayında teslim edilecek projede 832 daire ve 13 villa bulunuyor.

30 aya kadar faizsiz taksit

CER Yapı’nın Bayramoğlu’nda gerçekleştirdiği Gala Town projesinde banka kredili ödeme ve kredisiz ödeme gibi seçenekler sunuluyor. 30 aya kadar taksitli alımlarda yüzde sıfır faiz uygulanıyor. Garanti Bankası ile anlaşması da bulunan projede, 240 ay taksitli ödemeler 6 ay ertelenebiliyor. Peşin alımlarda ise satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim sağlanıyor. Daire fiyatlarının 93 bin ile 283 bin dolar arasında değiştiği projenin ilk etabı Mayıs 2009’da teslim edilecek.

Toplu alımlara özel indirim

HEKTAŞ İnşaat’ın Ümraniye Çekmeköy’deki projesi İdealist Kent’te birbirine komşu olmak isteyen aileler ve arkadaş gruplarına yönelik kampanya düzenleniyor. Projede 10 kişilik toplu alımlarda yüzde 10 indirim uygulanıyor. İdealist Kent’te 2+1, 3+1, 4+1 dairelerin fiyatları 224 bin ile 443 bin YTL arasında değişiyor. Büyüklükleri 368 ile 508 metrekare arasında değişen villalar ise 800 bin ile 1 milyon 500 bin YTL arasındaki fiyatlarla satılıyor. İlk etabında yaşamın başladığı projenin 2’nci etabı Kasım’da teslim edilecek. Projenin yüzde 77’si satıldı.

İki farklı ödeme seçeneği sunuyor

İNTAŞ İnşaat, Sarıgazi’de gerçekleştirdiği Sarı Evler projesinde farklı müşteri taleplerine göre iki farklı ödeme seçeneğinin yer aldığı bir kampanya hazırladı. Peşin daire almak isteyenlere yönelik ilk seçenekte daire fiyatı üzerinden yüzde 20 indirim uygulanıyor. Buna göre 2+1 dairelerin fiyatı 142 bin 500 YTL’ye düşüyor. Banka kredisi kullanmak istemeyenlere yönelik ikinci seçenekte ise yüzde 20 peşinatla dairelerini satın alanlar evlerine Kasım 2008’de taşınıyor ve taksitlerini Ocak 2009’da ödemeye başlıyor. 24 ya da 26 ay vadelendirme yapılıyor. Fiyatları 178 bin YTL’den başlayan daireler için hazırlanan kampanya 30 Eylül’de sona erecek.

5-9-5 kampanyası devam ediyor

AB Invest tarafından Çekmeköy’de inşa edilen White Side Apartmens’de 5-9-5 kampanyası devam ediyor. Milleniumbank, alıcılara daire fiyatının yüzde 95’ine kadar kredi olanağı sağlıyor. Böylece, yüzde 5 peşinat ödeniyor. Projede, 24 aya kadar anapara ertelemeli konut kredisi seçeneği de bulunuyor. Yüzde 5 peşinatı ödedikten sonra, alıcı evini teslim alana kadar sadece faizi ödeyerek aylık taksitleri düşürülebiliyor. Tapu Sigortası da uygulayan AB INVEST, bu poliçe ile mülkiyeti, risklere karşı güvence altına alıyor. Projede fiyatlar 185 bin YTL ile 875 bin YTL arasında değişiyor.

12 ayda 0 faiz 36 ayda yüzde 1

BEŞYILDIZ Yuvataş tarafından Yenişehir’de kurulan AlizePark Evleri’nde 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan kampanyada vade fırsatları sunuluyor. AlizePark Evleri’nde 12 aya kadar olan ödemelerde vade farkı uygulanmazken, 36 aya kadar olan ödemelerde ise aylık yüzde 1 vade farkı alınıyor. Fiyatları 175 bin YTL ile 305 bin YTL arasında değişen projede 120, 140, 170 ve 195 metrekarelik daire seçenekleri sunuluyor.

120 ay taksit imkanı

SUR Yapı’nın Çekmeköy’de inşa ettiği Mahalle İstanbul projesinde hiç peşinat ödemeden konut sahibi olunabiliyor. Projede ödemeler Eylül 2008’de başlıyor. İlk etapta daire fiyatının yüzde 10’u veriliyor. Daire teslimlerinin yapılacağı Aralık 2009’da da yüzde 20 ödeniyor. Geri kalan tutar için 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. 120 ay için en küçük taksit tutarı 1837 YTL, 60 ay için ise 2 bin 591 YTL oluyor. Daire fiyatları 162 bin YTL ile 475 bin YTL arasında değişen proje için Bank Asya, Yapı Kredi ve TEB’den kredi kullanılabiliyor.

Maldivler’de 11 gün tatil

Geçtiğimiz yıl yaptığı kampanyalarla adından söz ettiren Saros İnşaat, bu yıl da Zeytinsuyu Tepesi evlerinden 3 Ekim tarihine kadar konut alanlara, yurtiçinde Antalya, Kemer ve Bodrum, yurtdışında ise Hong Kong, Puket, Dubai, Mısır, İngiltere ve Fransa’da 5 yıldızlı otelde gidiş-dönüş her şey dahil 7 gün boyunca iki kişilik tatil imkanı sunuyor. Projenin satışına yeni başlanan 5. etabındaki 190 metrekarelik 20 adet villanın fiyatları 400 bin YTL’den 360 bin YTL’ye çekildi. DAP Yapı’nın Çekmeköy’de hayata geçirdiği Centro Futura’dan konut alanlar ise Maldivler, Dubai ve Srilanka’da 11 gün boyunca iki kişilik tatil hakkı kazanıyor. Yedi blok ve 203 bağımsız rezidanstan meydana gelen projede fiyatlar 202 bin YTL’den başlıyor..

Meltem Kara-Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 16:17:28
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 11:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?