18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

En fazla merkez yararlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından son 7 yılda Erzurum kent merkezi ile ilçelerinde toplam 5 bin 322 konut ve sosyal donatı yapıldı. En fazla yatırım, 3 bin konutla kent merkezine, en az yatırım 10 adet konutluk lojmanla Tortum’a yapıldı.

Sosyal devlet anlayışıyla özellikle dar gelirlilerin ev sahibi olmasını sağlamak için konutlar yapan TOKİ, bir çok kentte kentsel dönüşümün sağlanmasına öncülük yapıyor. Konutun yanı sıra okul, spor salonu, kreş, ticaret merkezi, cami, sağlık ocağı ve kütüphane de yapan TOKİ, böylece kentlerdeki sağlık, ekonomik ve sosyal eksiklikleri de tamamlamaya çalışıyor.

2003’den beri Türkiye’nin bir çok yerinde yatırım yapan TOKİ, Erzurum’da bir çok konuta ve diğer yapılara imza attı. TOKİ evleri ve binaları vatandaşca depreme dayanıklılık konusunda güvenilir bulunurken, ev sahibi olanlar prim yapan evleri yatırım aracı olarak görüyor.

Yedi yılda 28 uygulamaya imza atan TOKİ tarafından en fazla yatırım Erzurum kent merkezinde atıldı. Yakutiye ile Yıldızkent’te kentsel dönüşüm ve idari konutlardan 1040 tamamlanırken, bin 884 konutun yapımı ise sürüyor. Hasan-i Basri Mahallesi’ndeki kentsel yenileme projesi kapsamında yapımına karar verilen 168 konut ise hala ilan aşamasında. Bu konutlar da tamamlandığında kent merkezinde TOKİ tarafından yaptırılan konut sayısı 3 bin 40’ı bulacak.

Aziziye’de 964, Aşkale’de 317, Narman’da 156, Olur ve Hınıs’ta 96, Oltu’da 80, İspir’de 48 idari konutların büyük bölümü tamamlanırken, İspir, Olur, Yakutiye, Yıldızkent, Hınıs ve Oltu’da bin 10 alt yapı ve sosyal donatı, konutun yapımı devam ediyor. Hasan-i Basri Mahallesi’nde kentsel yenileme projesi kapsamında yapımına karar verilen 168 konut ise hala ilan aşamasında. Tortum ise bir adet 24 derslikli ilköğreim okulu, çok amaçlı salon, iki adet 300 kişilik pansiyonun yanına yapılan 10 lojmanlık konutla en az konut yapılan ilçe konumunda.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 17:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?