22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Enkazdan 2 kişi sağ olarak çıkarıldı

İstanbul Şirinevler'de 8 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında kalan biri kız çocuğu iki kişi kurtarıldı.

İstanbul Şirinevler Mahmutbey Caddesi 7. Sokak'ta bulunan Jale Apartmanı çöktü. 8 katlı binanın çökmesinden yarım saat önce boşaltıldığı ancak bazı bina sakinlerinin binanın boşaltılmasından sonra yeniden apartmana girdiği bu nedenle de enkaz altında kalanlar olabileceği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, olay yerine hareket ederken CNN TÜRK'e yaptığı açaklamada binanın sekiz katlı olduğunu ve olay yerine çok sayıda itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin sevkedildiğini söyledi.

TAHLİYE FACİAYI ÖNLEDİ

İstanbul Valisi Muhammer Güler, çöken binanın çökmeden yarım saat önce büyük ölçüde boşaltıldığını bildirdi.


Olay yerinde bulunan Vali Güler, “İlk bilgilere göre, yanındaki temelden dolayı, yıkılmadan önce bir çatlak olması nedeniyle sakinlerin yarım saat öncesinden binayı büyük ölçüde boşalttığı, bir kaç kişinin eşyalarını geri almak için girdiği bilgisi geldi” dedi. Güler, çok sayıda ölünün olduğuna ilişkin bilgilerin yanlış olduğunu belirterek, binanın içinde insanlar varken bir anda çökmediğini kaydetti.

2 KİŞİ KURTARILDI

Çöken binanın enkazından iki kişi çıkarıldı.



Enkaz altındaki Özkan Aysan (33) adlı kişiye kurtarma ekiplerinin ulaşmasının ardından, sağlık ekipleri, bulunduğu yerde yaralıya müdahale etti. Kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu Aysan, saat 21.13 sıralarında enkazdan çıkarılarak vatandaşların alkışları arasında ambulansa bindirildi.

Bu arada, Özkan Aysan'ın ayaklarının kolon altında kaldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

KALABALIK KURTARMAYA ENGEL

Arama kurtarma ekiplerinin, enkaz altında canlı olup olmadığını tespit etmek amacıyla özel cihazlarla yapmaya çalıştığı dinleme çalışmaları, olayın ardından çevrede biriken vatandaşlar nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen bölge kalabalıktan arındırılamazken, ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Bu arada, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da olay yerine gelerek, bilgi aldı.

YAN BİNADAKİ İNŞAAT ÇALIŞMASI NEDEN OLDU İDDİASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Geçmiş olsun diyorum herkese, maalesef bir aymazlığın, dikkatsizliğin neticesi bu. Yıkım ruhsatıyla, yıkım yapan müteahit yandaki binanın taşıyıcı ve kolon sistemine kepçeyle dokunması sonucu binayı tahrip ediyor ve yıkım meydana geliyor” dedi.



Çökmeden önce binadan yapılan tahliyenin, enkaz altında kalan canlı sayısını azaltmış olabileceği bildirildi.

KIZILAY OLAY YERİNDE

Türk Kızılayı olay yerine 3 ambulans, bir haberleşme aracı, 12 personel ve kumanya gönderdi.

Türkiye Kızılay Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu binanın çökmesi üzerine harekete geçen Türk Kızılayı Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinin alarm durumuna geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Olay yerine, Türk Kızılayı Bayrampaşa, Küçükçekmece ve Bakırköy şubeleri tarafından 3 ambulans ve 10 personel sevk edilmiştir. Türk Kızılayının bölgedeki diğer şubeleri de destek vermek üzere harekete geçirilmiştir. Ayrıca Marmara Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinden de bir haberleşme aracı ile 2 personel olay bölgesine gönderilmiştir.”

Ayrıca, çöken binadaki arama ve kurtarma ekipleri, itfaiye ve diğer ekiplerle vatandaşlar için hazırlanan su, meyve suyu ve kumanya dağıtımı için gerekli çalışmaların da tamamlandığı bildirildi.




.
.






























































milliyet/iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 18:19:05
Güncelleme :27 Nisan 2007 Cuma 09:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖMER GÜLTEKİN IP: 88.224.87.xxx Tarih : 26.04.2007 19:07:26
YAZIK KARDEŞİM BU KADAR İNSANA İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZMU 3.5 KURUŞ DAHA FAZLA KAR EDELİM DİYE EKSİK VE KALİTESİZ MALZEME KULLANIYORLAR ONDAN SONRA BÖYLE OLAYLAR YAŞANIYOR DENİZ KUMUNDAN İNŞAAT YAPIYORLAR HIRSIZLIK YAPMAK SADECE BİRİNİN PARASINI YADA MALINI ÇALMAK DEĞİLDİR İŞTE BUDA BİR HIRSIZLIKDIR HEMDE İNSAN HAYATINI ÇALMAKTIR YA ÖLENLER FAZLA OLSAYDI YAZIK KARDEŞİM YAZIK BÖYLE İNSANLARA EN AĞIR CEZAYI KESECEKSİN ALLAH BÖYLE İNSANLARIN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH YARALI ÖLÜ SAYISI FAZLA DEĞİLDİR: