22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Ereğli'de TOKİ kuraları çekildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde TOKİ tarafından yapılan 258 konut için başvurular arasında kura çekimi yapıldı. Korubaşı köyünde yapımına başlanan ve önümüzdeki yıl yaz aylarında teslim edilecek 258 konut için 378 kişi başvuru yaptı.

132 metrekare olan ve 120 aya varan vadelerle en düşük 442, en fazla 863 YTL aidat yatırılması gereken TOKİ evleri için 258 asil, 52 yedek üye çekilişe katıldı. 14 üyenin vazgeçtiği kuraya 2 şehit ailesi ile bir gazi çekilişe hiç katılmadan daire sahibi edildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde çekilişi yapılan kurada ev sahibi olanlar sevinirken, yedeklere kalanlar hüzünlendi. Kurada ilk ev 73 numara ile Ali Aydın'a çıktı. Kurada ev sahibi olan yeni evli Muhammet Baki Yağcı ise; "Harika bir duygu, Allah herkese nasip etsin. Mutluyuz inşallah hayırlısı olur. Ödeme koşulları fakir işi değil, dairelerin alt kesime hitap etmiyor. Kendimizi zorlayacağız" dedi.

Emine Şen de kuraya sevindiğini belirterek, "Kurayı beklemiyordum, çıktığını duyunca çok sevindim. Ödeme koşulları biraz yüksek geldi, artık şartları zorlayacağız" diye konuştu. Kuraya hiç başvuru yapmayıp sadece bilgi almak için gelen vatandaşlar da, "Bu taksitler fakir işi değil. Bu şartlarda ancak belli maaşı alan çalışanlar yararlanabilir" diyerek daha düşük taksitli konut istediler.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 17:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?