16
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Her keseye uygun konutlar

İstanbul'da Şile'den Kurtköy'e, Kağıthane'den Silivri'ye kadar her yerde yeni konut projeleri başlıyor. En çok ilgiyi de merkezi yerlerdeki projeler çekiyor. İşte her keseye uygun yeni konut projeleri...

2004 2005' teki kadar olmasa da konut piyasası yeniden hareketlendi. Mortgage'ın da etkisiyle özellikle İstanbul'da ardı ardına yeni konut projeleri hazırlanmaya başladı. Ancak bu hareketliliğin iki yıl öncesinden bir farkı var: Şehir dışındaki projeler yavaş yavaş cazibesini kaybetti. İnşaat firmaları da daha merkezi yerlerde konut üretmeye başladı ve İstanbul neredeyse kocaman bir şantiyeye döndü. Yeni konut projeleri en çok Maslak, Ataşehir, Beylikdüzü, Halkalı, Kağıthane, Silivri, Kartal, Kurtköy ve Şile'de inşa ediliyor. Buralarda her keseye uygun ev bulmak mümkün. Metrekaresi bin YTL'ye olan yerler de var, 2 milyon dolara satılan daireler de.

Park Town 

CİHAN İnşaat'ın Kurtköy'de 16 dönüm arazi üzerinde hayata geçirdiği Park Town projesinde, 200 daire bulunuyor. Projenin iç ve dış mekan tasarımlarıysa İtalyan mimarlar tarafından hazırlanmış. Bloklar arası mesafeyle yapılarda ferahlık ön plana taşınmış.

Geniş pencerelerle her dairenin aydınlık seviyesiyse ideal ölçülerde tasarlanmış ve panoramik bir bakış açısı sağlanmış.
Projede, dairelerin metrekare fiyatı bin dolar olarak belirlenmiş. Özel peyzaja ve geniş yeşil alanlara sahip sitede, arazinin yüzde 85'i tenis kortu, basketbol sahası, yürüyüş parkuru, çocuk parkı, sosyal tesisler, gölet ve dinlenme alanlarına ayrılmış. Açık ve kapalı otoparkı bulunan sitede, yarı açık yüzme havuzu, cafe ve restoran, kardio ve fitness ünitesi gibi sosyal olanaklara da yer verilmiş.
BÜLENT EKİMCİ /sabah
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 14:50:31
Güncelleme :5 Nisan 2007 Perşembe 14:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?