22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

İhale belgesinin fiyatı bile 20 bin YTL

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa sunulan, Karayollarının İstanbul Levent'teki 96 bin 505 metre karelik arsasının satışında teklif verme süresi, bugün saat 16.00'da sona eriyor.

Tekliflerin alınmasının ardından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, öncelikle teklifleri teknik olarak değerlendirmeye alacak. Sonrasında yatırımcılar yüzyüze görüşmelere davet edilecek, önümüzdeki hafta ise açık artırma yöntemiyle ihale sonuçlandırılacak. Öte yandan, geçtiğimiz hafta ÖİB yetkilileri, potansiyel yatırımcılarla bir araya gelerek, onların sorularını cevapladı. Bunun yanında ÖİB alış-satış sözleşmesinin taslağını da yatırımcılara dağıttı.

15 MİLYON DOLAR GEÇİCİ TEMİNAT

Bu arada arazinin satışı için 15 milyon dolar geçici teminat istenirken, ihale şartları belgesi 20 bin YTL karşılığı temin edilebiliyor. Arazinin bedeli peşin ya da vadeli ödenebilecek. Vadeli seçenekte 24 aya kadar taksit imkanı olacak. Bu durumda satış bedelinin yarısı sözleşme imzasında alınacak, yüzde 25?i 1 yıl içinde, geriye kalan tutar ise ikinci yılda ödenecek. Vadeli seçeneğe yıllık yüzde 10 basit faiz uygulanacak.

EN YÜKSEK BİNA 28 KAT OLABİLECEK

Diğer yandan Karayolları arazisi, konut, ticari alan veya turizm alanı olarak değerlendirilebilecek. Burada inşaat yapılabilecek net alanın 2.8 katı kadar yapılaşma olabilecek. Bir başka deyişle yaklaşık 81 bin metre karelik net alana karşılık 226 bin metre kare inşaat yapılabilecek. Bunun yanında, arsada yapılacak binaların yüksekliği için 1,5-2 emsal alındı. Arazi üzerinde Karayollarının 14 katlı binası olduğu göz önüne alındığında, burada en fazla 28 katlı bina yapılabilecek.
aa
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 10:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?