15
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

İlk koloni İrlandalılar'dan

YABANCILARIN Türkiye'de kendilerine yönelik kurdukları ilk sitenin tapuları sahiplerini buldu. Sakinlerinin tümü İrlanda vatandaşı olan sitede açık havada bile sigara içmek yasaklandı.


Bazı emlakçıların aynı evi birkaç kişiye satması, satılan evlerin tapularını vermemesi gibi gibi sorunlar nedeniyle yabancılar kendi sistemlerini kurma yoluna gitti. Kendi kolonilerini kurarak, kültürleri ve yaşama disiplinlerini paylaşmak isteyen İrlandalı yatırımcılar Liam Mclvor ile Andony McCloskey, Kuşadası'nda eski çöplük mevkisinde hayalleri süsleyen bir site oluşturdu. 304 konutluk site kuran İrlandalı yatırımcılar satışların tümünü kendi vatandaşlarına yaptı. 72 konutluk ilk etabı tamamlanan sitenin açılışını Aydın Valisi Mustafa Malay yaptı. Whispering Sands sitesinin tamamlanan 72 konutluk ilk etabı için tapu teslim ve açılış töreni de gerçekleştirildi.

Konutların açılış kordelesini kesen Vali Mustafa Malay, sitenin ilk sakinine tapusunu da verdi. Şengel inşaatın yapımını üstlendiği sitenin en büyük özelliğinin açık havada bile sigara içmenin yasaklanması olduğu belirtildi. Bunun yanında sitenin mimarisi, düzenlemelerinin tümü İrlanda kültürüne göre yapıldı. İrlandalılar'ın mümkün olduğunca siteden çıkmaması için iki ayrı havuz, bar, restaurant, fitnes center, çocuk bahçeleri ve futbol sahası da düşünüldü.


Sitenin üç yılda tamamlanacağını söyleyen yatırımcı Antony McCloskey “Sitenin düzenlemelerini konut satın alan İrlandalılar'ın taleplerine göre belirledik. İrlanda'da açık alanlarda bile sigara içmek yasak. Biz de bunu uyguladık” dedi.

Aydın valisi Mustafa Malay da yatırımcıları kutladı.


Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), (DHA)
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 14:40:57
Güncelleme :27 Temmuz 2007 Cuma 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşe binici IP: 85.110.9.xxx Tarih : 27.07.2007 21:55:48
Kendi ülkemizi de parselleyip parselleyip saıtyoruz ya kendimizi tebrik etmek lazım