18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

İşte İstanbul Finans Merkezi

4,5 milyar liraya mal olacak merkez, Ataşehir'de 3,5 yılda inşa edilecek. Akıllı binalarda yaklaşık 50 bin kişi istihdam edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin tanıtımı için Bakanlık'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'da uluslararası bir finans merkezi yapılması doğrultusunda Ataşehir'de 1,7 milyon metrekarelik alan belirlendiğini, ilk etapta 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını kaydetti.

Bayraktar, ''Maliyeti 4,5 milyar lira, inşaat süresini de 3,5 yıl olarak tasarlıyoruz. İlk etapta bankaların ve orada parseli bulunan özel kurum ve kuruluşların ve Emlak Konut'un yapacağı alan, bu ifade ettiğimiz 800 bin metrekare alandaki altyapının hafriyatı ve altyapı inşaatları için ihaleye çıktık. 8 Ağustos tarihinde ihalesi olacak'' diye konuştu.

Ataşehir'de yapılan Mimar Sinan Camisi'nin avlu kısmından finans merkezine hem yayalar hem de araçların kullanacağı bir platform oluşturulacağını dile getiren Bayraktar, böylece Batı Ataşehir ile Doğu Ataşehir'deki alanların bütünleşeceğini söyledi.

 

50 bin kişiye istihdam
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı'nın etkilerini günümüze taşımayı amaçlıyor.
Tanıtım toplantısında maketi de yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinden oluşacak. Eğitim, ticaret ve kültürel faaliyetlerin bölgelere göre ayrıldığı merkezin 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.


 

AA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2012 Salı 16:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?