20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

İşte sattıran isimler

Doğru seçilen proje ismi hem satışı hem emlak değerlerini etkiliyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, seçilen ismin gayrimenkulun değerine katkısı yüzde 30'ları buluyor

Proje için seçilen ismin doğruluğu, o projenin satışına ve değerine yüzde 30 katkı sağlıyor. Bu iddia, İngiltere'de yapılan bir araştırmadan çıkan sonuca dayandırılıyor.

University of Georgia'da yapılan araştırmaya göre, şirketlerin marka stratejileri arasında tüketicide yüksek statü algısı yaratan ürün isimlerine odaklanması popüler bir yaklaşım tarzı. Bu tarz müşteride olumlu yönde psikolojik etki yaratıyor.

Zengin, prestijli ad sever

Gazeteparc'da yayınlanan araştırmada, country ve country club ismini taşıyan projelerin yarattığı prestij algısı ile tüketim açısından daha cazip hale geldiği gösteriliyor. Alıcıların isminde country kelimesini içeren emlak projeleri için yüzde 4.2 oranında daha fazla ödeme yaparken, country club sözcüklerine sahip olan konutlar yüzde 5.1 oranında daha yüksek fiyattan aha buluyor. Özellikle ekonomik anlamda güçlü olan tüketiciler bu tarz prestij göstergelerine daha fazla ilgi gösteriyor.

Sattıran isimler

Türk gayrimenkul sektöründe büyük şirketler proje isimlerinde kendi markalarına yer verirken, yanında da bazı kelimeleri sıklıkla kullanıyor. Müşteriye çekici geldiği düşünülen kelimelerden bazıları, residence, tower, suites, evler, park, şehir, garden, villa, city, life, green, konak şeklinde sıralanıyor.

Dumankaya odaklanarak buluyor

Dumankaya isim seçerken projenin nitelikleri, öne çıkan noktaları, lokasyonu, hedef kitlesi gibi etmenleri göz önüne alıyor. Dumankaya Ataşehir Flex'te öne çıkan öğeler, projenin işlevsel yanı ve hedef kitlenin kullandıkları kelimeye olan yatkınlığı idi. Dumankaya Vizyon da ise projenin Kartal bölgesine kattığı katma değere vurgu yapıldı. İsimleri belirlemede ön çalışmalarda bulunan şirket, hedef kitlesinin isme olan yaklaşımını ölçmek amacıyla odak grup çalışması gerçekleştiriyor.

Seha yapı Konyalılara soracak
İttifak Holding'in inşaat şirketi Seha Yapı, yeni projesine vereceği ismi Konyalılar'a soruyor. Selçuklu Yazır bölgesinde önümüzdeki aylarda inşaatı başlayacak olan yeni proje ile ilgili konsept çalışmaları devam ederken, Konya sakinlerinin önerdiği isimlerden biri projeye verilecek.


 

...
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 09:33:30
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 09:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?