28
Mayıs
2024
Salı
EMLAK-KONUT

Jakuzili samanlık, saunalı kömürlük

İmar yolsuzluklarının eşi benzeri görülmemiş bir örneği, Silivri'de yaşanıyor. İlçede inşası süren 83 villa, resmi kayıtlarda samanlık ya da kömürlük olarak görülüyor. Jakuzili samanlıkların fiyatı, 350 bin YTL'den başlıyor.

İstanbul'un gözde tatil mekânlarından biri olan Silivri'de inşası süren lüks villaların ruhsatlarının samanlık yada kömürlük adı altında alındığı ortaya çıktı. Silivri'nin gözde merkezlerinden Seymen Köyü ve Çanta Beldeleriyle Büyükçavuşlu Beldeleri'nde 83 ayrı villanın aldıkları inşaat izinlerinin sahte olduğu belirlendi. Büyükşehir Belediyesi İmar Mevzuatı'na göre villa inşaatlarının 250 metrekareyi geçmemesi gerektiği için inşaatlarına ruhsat alamayacak olan müteahhitler villalarını kömürlük, samanlık ve bekçi evi olarak beyan ettiler. Bazı villa inşaatlarında yüzme havuzları bile var. Bilirkişi raporları da inşaatların villa inşaatı olduğunu belgeledi.

‘İNİSİYATİF BÜYÜKŞEHİR’DE’

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AKP'li Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, "Bu yetkiyi belediye olarak biz değil İstanbul Büyükşehir Belediyesi veriyor. İmar maddesinin 62. maddesine göre biz de bu projeyi onayladık. Burada aykırı bir durum yok" dedi. Seymen Köyü'nde yapımına başlanılan ve Harun Çetin isimli bir vatandaşa ait olan lüks villalarda yolsuzluk yapıldığını ileri süren Silivri'nin üç dönem belediye başkanlığını yapan Selami Değirmenci ise "Seymen Köyü'nde 16 pafta 1010 parselde Harun Çetin adına bir adet villa ve dört adet müştemilat binası için düzenlenen ruhsatla yapılan inşaatlar birbirinin aynısı 5 adet villadan ibaret. Ne hikmetse bu ahır ve samanlıkların odaları ve banyoları var. İmar Kanunu'nun 63. Maddesine göre plan dışı alanlarda birden fazla ve 250 metrekareden büyük bina yapılamayacağı için, diğer 4 adet villa ahır, samanlık ve kömürlük gibi gösteriliyor" iddiasında bulundu.


Bugün
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 12:10:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?