15
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Kadının yatırım tercihi: Ev

Kadınlar, ellerine geçen fazladan 20 bin doları eve, otomobile, eğitime ve altına yatırıyor. Kadın ve erkeklerin ev ve otomobil istekleri çakışıyor. Tercih oranlarına bakıldığında kadınlar, eğitimlerine erkeklerden daha fazla önem veriyor... 

MasterIndex araştırması, kadınların, ellerine geçen fazla parayı nasıl değerlendirdiklerini belirledi. MasterCard’ın altı ayda bir Türkiye kentsel nüfusunu temsil eden bin kişi ile gerçekleştirdiği MasterIndex araştırmasına göre kadınlar, ellerine geçen fazladan 20 bin doları eve, otomobile, eğitime ve altına yatırıyor.

Araştırmaya göre kadınların öncelikli yatırım tercihi; ev, otomobil, eğitim ve altın.

Araştırmada sorulan “Elinize fazladan 20 bin dolar geçse bu parayı nasıl değerlendirirsiniz?” sorusunun yanıtı yüzde 34’lük oranla ev, daire almak, yüzde 27’lik oranla eğitime harcamak, yüzde 26 ile otomobil almak, yüzde 24 ile altına yatırmak, yüzde 23’lük oranla borç ödemek oldu.

Bu yanıtları sırasıyla; sağlık için harcamak, tasarruf yapmak ve gezi/eğlence/tatil için harcamak takip etti. 


KADINLAR İÇİN EĞİTİM ÖN PLANDA 

Araştırmada yatırım eğilimlerini ölçmeye yönelik olarak sorulan yanıtlar kadın ve erkek ayırımlı olarak incelendiğinde, hem kadınların hem erkeklerin ev ve otomobil alma isteklerinin ortak olduğu görülüyor.

Sunulan tercihlerin oranlarına bakıldığında ise kadınlar eğitimlerine erkeklerden daha fazla önem veriyor (+ yüzde 12), fazla paralarını erkeklerin aksine hisse senedi ya da tahvile değil altına yatırıyor (+ yüzde 12), borçlarına erkeklerden daha sadık (+ yüzde 8), sağlıklarına daha fazla önem veriyor (+ yüzde 7) ve alışveriş tutkuları daha ağır basıyor (+ yüzde 5).

Erkeklerin ise iş geliştirme seçeneğini kadınlara oranla yüzde 8, hisse senedi/tahvil alırım seçeneğini ise yüzde 7’lik oranla fazla tercih ettiği görülüyor.


aa
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 18:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?