20
Mayıs
2024
Pazertesi
EMLAK-KONUT

Kamu müteahhidine müjde

Yeni düzenlemeyle, yabancı para cinsinden aldıkları ihalelerden, dövizin düşmesi nedeniyle zarar eden müteahhitlerin kayıpları karşılanacak. Geçmişe dönük uygulanabilecek düzenleme, bütçeye ilave yük de getirecek.

TAM KOALİSYON

Müteahhitlerin uzun süredir çıkarılması için başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili tüm bakanlardan talepte bulunduğu düzenleme, bir anlamda gece yarısı operasyonuyla son anda resmi nitelik kazandı. Genç ve kadın işsizlerin işe alınmasını teşvik eden, işsizlik sigortasından GAP'a kaynak aktarılmasını ve işsizlerin bu fondan daha fazla yararlanmasını öngören 224 sayılı yasanın görüşülmesi sırasında AK Parti milletvekilleri Mustafa Elitaş MHP Milletvekili Mehmet Şandır ve CHP Milletvekili Hakkı Suha Okay ortak önerge vererek müteahhitleri sevindiren düzenlemenin yasaya girmesini sağladılar. Söz konusu düzenleme şöyle:

İŞTE O MADDE

"Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yapılmış olanlar ile bu tarihten sonra yapılacak olan ve bedeli yabancı para cinsinden sabit fiyatlarla sözleşmeye bağlanan yapım ve yapımla ilgili hizmet işlerine uygulanmak üzere; fiyat farkı esasları belirlemeye, sözleşmelerin tadil veya tasfiye edilmesine imkan veren Kararnameler çıkarmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir."

Bugün
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 08:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?