18
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

Kapılarına yıldız koyacaklar

Alışveriş merkezleri otellere özendi, kapıya yıldız konduracak

Metrekare, markalar, bulunduğu bölge, ziyaretçi sayısı ve sosyal aktiviteler ile ayrıştırılacak AVM'lerin kapısına da oteller gibi 3, 4, 5 yıldız koyulacak..

 Alışveriş merkezleri otellere özendi, kapıya yıldız konduracak
Yeni indirim kampanyası geliyor Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Hizmet ve Danışmanlık Grup Başkanı Avi Alkaş, alışveriş merkezlerindeki (AVM) kira ve maliyet sorunlarını çözümlemek ve haksız rekabetin önüne geçmek için standardizasyon çalışmalarının sonuna geldiklerini söyledi.

Alkaş metrekare, markalar, bulunduğu bölge, ziyaretçi sayısı ve sosyal aktiviteler açısından değerlendirilecek AVM'lere otellerdeki gibi 3, 4 ve 5 yıldız uygulamasının altyapısını hazırladıklarını daha sonra da yasal kısmı için çalışmaların başlayacağını belirten Alkaş, şöyle konuştu: "Sokak aralarında bir bina içinde faaliyet gösteren AVM'lerle işlek caddelerde milyon dolar yatırımla kurulan, büyük metrekareli AVM'lerin birbirinden ayrılması gerekiyor. Tüketici de tıpkı otellerdeki gibi yıldız sayısına bakıp o AVM'den beklentisini artıracak ya da azaltacak" dedi.

'KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM'
Alkaş, öte yandan askıya alınan Boyner Grubu ve Murat Ülker'in, İnanlar İnşaat ile birlikte başladığı Altınyıldız AVM ile Kiler'in Sapphire projesinin de kaldığı yerden devam edeceğini belirtti

Sabah
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 01:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?