22
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

Kat Kanunu'nda değişikliğe onay

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' ile 'Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u bekletmeden onayladı. Gül tarafından onaylanan kanunlar yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderildi.

'Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' 'toplu yapı' uygulamasının ortaya çıkardığı çok yönlü sorunların çözümlenmesi, yeni yapıların çağın gereklerine uygun ve depreme karşı güçlendirilmiş şekilde inşa edilmesini öngörüyor. Kanuna göre, muhtemel afetler ve özellikle depreme karşı yapının güçlendirilmesi için yapılacak harcamalar, ana gayrimenkulün genel giderlerine ilave edilebilecek. Kat malikleri, yapı güvenliğiyle ilgili teknik inceleme ve çalışmalar sırasında kendilerine ait bölümlere girilmesine izin verecek. Ana yapının tamamını etkileyen sonuçlar doğurabilecek yerlerde, kat malikleri bağımsız hareket edemeyecek.

'Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a göre, fakülte mezunları 2 yıla kadar askerliği tecil hakkına sahip olacak. Başarılı olan er ve erbaşlara tugay komutanlarının onayı ile 7 güne kadar ilave izin verilecek. Radyoaktif ışınla çalışan erbaş ve erlere, radyoaktif ışınla yaptıkları 1 yıl hizmete karşılık 30 gün sıhhi izin verilecek.

Zaman
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 18:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?