30
Mayıs
2024
Perşembe
EMLAK-KONUT

Keşke okula şehit ismi verilseydi

Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar, babası Ahmet Hamdi Bayraktar'ın isminin Eskişehir'de yapılan bir okula verilmesinden bilgisinin olmadığını söyledi.

Bayraktar, "Ben okula, yakın dönemde şehit olan Emre Bolat'ın isminin verilmesini tercih ederdim." dedi.

Bayraktar, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu, Hasankeyf'teki son çalışmalar hakkında bilgilendirmek üzere TOKİ Merkez Binası'nda ağırladı. Bayraktar, gazetecilerin sorusu üzerine, basında çıkan 'Ihlamurkent Konutları'ndaki 30 derslikli ilköğretim okuluna babasının adını verdirdiği' şeklindeki haberleri değerlendirdi. Bayraktar, babasının 26 yaşındayken, Eskişehir'de üniversite eğitimi sırasında öldüğünü ve bu sebeple Eskişehirlilerin böyle bir jest düşündüğünü kaydetti. Bayraktar, "Benim tasarrufum yok. Valiliğin eylemidir. Ancak Eskişehir'in şehidi Emre Bolat'ın ismi verilse daha mutlu olurdum. Sorsalardı tabii ki kabul etmezdim." şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu da, Bayraktar'a, "Böyle evlat yetiştirmiş bir baba her şeye layıktır." sözleri ile destek verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, okula Erdoğan Bayraktar'ın babasının adını, minnetlerini ifade etmek amacıyla kendilerinin verdiğini, kesinlikle değiştirmeyeceklerini açıkladı. TOKİ'nin Eskişehir'e güzel hizmetler yaptığını, bu hizmetlerine karşılık Milli Eğitim Müdürlüğü olarak TOKİ Başkanı Erdoğan'a minnetlerini sunmak için babasının ismini okula verdiklerini vurgulayan Ceylan, "TOKİ, bize alanımız dışında iki ayrı yere okul yaptı. Çocuklarımızı okulla tanıştırdı. Biz de bundan dolayı Mili Eğitim olarak şükranlarımızı sunmak istedik." dedi. Bayraktar'ın babasının isminin söz konusu okula verilmesi yönünde hiçbir talebinin olmadığını vurgulayan Ceylan, ismi verirken de tamamen kurumlara 'ad verme' yönetmeliği çerçevesinde hareket ettiklerini açıkladı.

ZAMAN
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?