25
Mayıs
2024
Cumartesi
EMLAK-KONUT

KOBİ'lere 'manto' desteği

Akbank, müşterilerinin enerji tasarrufu sağlamak amacıyla gerçekleştirecekleri inşaatların finansmanı için Akbank Enerji Dostu Kredi’yi hayata geçirdi.

Akbank, yeni geliştirdiği bu paketle firmaların enerji verimliliği yaratmaya yönelik harcamalarının finansmanı için yedi yıla kadar vade imkanı sağlıyor. Kredi, enerji verimliliği yaratılmasının yanı sıra yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı amacıyla da kullanılabiliyor.

Ekonominin gelişimi doğrultusunda enerji ihtiyacının hızla arttığını vurgulayan Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli, gelişen sanayi ve teknolojinin enerji kaynaklarının giderek tükenmesi kadar çevre kirliliği boyutunun da her geçen gün hızlanması anlamına geldiğini ifade etti.

Diğer yandan yasal düzenlemelerin hızlanmasıyla enerji verimliliğinin bir zorunluluk olarak günlük hayatın içine girdiğine işaret eden Besli, şöyle konuştu:

‘Bir işyeri en fazla 32 bine mantolanır’
“Bu noktada KOBİ’lerin enerji verimliliğinin artırılması amacıyla Enerji Dostu Kredi’yi hayata geçirdik. Kalınlığı 4-5 santimetre olan mantolamalarda metrekare başına ortalama yalıtım maliyetinin 28 – 32 TL olduğunu varsayarsak, 1000 metrekarelik bir işyerinin yalıtım maliyeti 28 bin -32 bin TL arasında değişiyor.
Müşterilerimize finansman desteği sağlayarak, onlar için çok önemli bir kalem olan enerji maliyetlerinin azaltılmasını sağlayacağız. KOBİ’lerin enerji maliyetlerini düşürülmesinin yanı sıra çevre bilincinin artırılmasına, gelecek nesillere daha iyi yaşanabilir bir çevre bırakılmasına ve karbon salınımının azaltılmasına katkımız olacağı için mutluyuz.”

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:55:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?